Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2010, 03:01
atermon έγραψε:Guybrush έγραψε:Υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο Suite ασφάλειας το οποίο να είναι συγκρίσιμο με το MS Security Essentials
Συγκρίνεις φύλλα με μήλα! Μήπως είσαι σε λάθος φόρουμ; Ή ήρθες να μας την πεις; Δες τα ποσοστά Λ/Σ διακομιστών που τρέχουν στο διαδίκτυο και ξαναπέρνα, για σήμερα κόπηκες στο μάθημα: Κλικ Next, Next, Next, Finished!
Nothing personal Dude!
Άλλο server και άλλο personal computer, άλλα και τα δεδομένα που πρέπει να λάβει κανεις για ασφάλεια. Από τη στιγμή που σε personal computers γίνεται browsing και εκτέλεση διαφόρων προγραμμάτων, πέραν του repository της Canonical, για "δοκιμή", ένα security suite είναι απαραίτητο, εκτός αν κάποιος έχει όρεξη και χρόνο να κάνει check md5 & sha hashes (αν είναι διαθέσιμα) ή ακόμα χειρότερα να κοιτάει τον κώδικα (εάν ειναι διαθέσιμος), επίσης, υπάρχει πάντα το spyware από απλό browsing. Τώρα γιατί νομίζεις οτι σου τι λέω δεν καταλαβαίνω, ίσως χρειάζεται να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα.
Αυτή η ανακριβής αντίληψη υπάρχει και σε χρήστες του OS X που χρησιμοποιώ απο το '06, όπως υπήρχε και παλιά σε χρήστες Linux που χρησιμοποιούσα '99-'02. Δεν είναι per se πιο ασφαλή, το μικρότερο market share τα κάνει λιγότερο πιθανούς στόχους και εξ'ου ο μικρότερος αριθμός ιών/trojans/spyware. Δε θέλω να επαναπαύομαι σε ασφάλεια λόγω marketshare, στο mac μου π.χ. έχω και application level firewall και antivirus και το Filevault ενεργοποιημένο.
Αλλά εν πάσει περιπτώση, δε με ενδιαφέρει να πείσω κάποιον αν είναι έτσι ή το αντίθετο, ένα security suite (είτε OSS είτε commercial) με τα χαρακτηριστικά που θέλω ψάχνω να δω αν υπάρχει σε Linux.