Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2010, 21:48
xaris2335 έγραψε:Off topic:Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Επίσης, το έχω πει κι άλλες φορές, θα το πω ακόμη μια: η διαγραφή του κατάλογου .mozilla ΔΕΝ λύνει κανένα πρόβλημα, απλά κουκουλώνει προβλήματα και σαν πρακτική θα πρέπει να αποφεύγεται.
καλά ντε μην βαράςπου να ξέρω εγώ ότι δεν λύνει προβλήματα, άλλωστε απο εδώ το άκουσα να το λένε.
Off topic:
Δεν ήταν προσωπικό το σχόλιο xaris2335, απλά, είναι μια μέθοδος που αναπαράγει καθαρά μια φιλοσοφία την οποία όσοι είμαστε εδώ υποτίθεται πως θέλουμε να αφήσουμε στο παρελθόν.
Δεν βοηθάει (κατά την άποψη μου πάντα) ένα χρήστη το να τα σβήσει όλα και να ξεκινήσει από την αρχή, ακόμα και στην περίπτωση που τα έχει κάνει μπάχαλο στο προφίλ του, είναι προτιμότερο με λίγη υπομονή κι επιμονή να βρει τι έχει κάνει λάθος και να το διορθώσει «χειρουργικά».
Έτσι θα μάθει και δυο πράγματα, αλλιώς μια ζωή θα ψάχνει τα δεδομένα του....
Τώρα αν δεν θέλει να μάθει κανείς κι απλά θέλει «να κάνει τη δουλειά του»... αυτό είναι άλλη ιστορία...
Γενικότερα αν θες, ο Mozilla Firefox (και ο Thunderbird κλπ), με τόσες χιλιάδες πρόσθετα και τις ρυθμίσεις του about:config είναι περισσότερο κάτι σαν πλατφόρμα.
Μόνο που δεν έχει synaptic, ελέγχει μόνο κάποιες εξαρτήσεις (πχ αν ένα πρόσθετο είναι συμβατό με μια έκδοση ή ένα λειτουργικό) αλλά δεν ελέγχει για συγκρούσεις ανάμεσα στα διάφορα πρόσθετα και σε αφήνει ελεύθερα να πειράξεις ό,τι θες.
Το να προτείνουμε λοιπόν τη διαγραφή του .mozilla είναι (σε αναλογία) σαν να προτείνουμε πχ: «τι; δεν δουλεύει το τάδε πακέτο; κάνε εγκατάσταση ξανά το ubuntu!»