Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκ 2010, 15:15
από Γιώργος Φιωτάκης
Th P έγραψε:...
5ον: δέν με πολυενδιαφέρει η ασφάλεια στο e-mail γιατί στήν χειρότερη περίπτωση νά υποκλαπεί
κάποιο άρθρο πού έτσι κι`αλλιώς οδεύει γιά δημοσίευση...

Προσωπική μου άποψη: Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είτε σε ενδιαφέρει σφαιρικά, είτε όχι.
Πχ, Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει και τόσο να μπει κάποιος στο email σου, αλλά σκέψου κι αυτούς που θα λάβουν email που υποτίθεται πως έστειλες εσύ και θα το εμπιστευτούν.

Th P έγραψε:...
...7ον: ο προβληματισμός μου γεννήθηκε ως εξής: άν στή θέση τού MakisM1 βρισκόταν ο δικός μου υπολογιστής με χρήστη το γιό μου και μέ επίβλεψη τή γυναίκα μου, τί θά μπορούσε να συμβεί?

Κανένα σύστημα δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλές κι αυτό ισχύει κυρίως γιατί υπάρχει και ο παράγων χρήστης.
Ακόμα και στην περίπτωση που θα αντιμετώπιζες την ίδια κατάσταση με τον makisM1, θα υπήρχε το προειδοποιητικό μήνυμα και θα ήταν στην κρίση τους.
Είναι το κλασσικό «Δεν ανοίγουμε την πόρτα σε αγνώστους» που ισχύει και στην καθημερινότητα μας.
Δεν χρειάζεται πανικός επαναλαμβάνω, ενημέρωση χρειάζεται.
Δεν εννοώ ότι πρέπει να μάθεις κι εσύ κι όλη η υπόλοιπη οικογένεια τεχνικές λεπτομέρειες, μια συζήτηση και η κοινή λογική είναι αρκετά (τουλάχιστον στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε οικογενειακά Linux).