Δημοσιεύτηκε: 24 Δεκ 2010, 22:09
από Γιώργος Φιωτάκης
Alexandros έγραψε:
έγραψε:Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι ακόμα κολάει μεν αλλά τώρα το μόνο flash που βλέπει ο Opera είναι η 64bit beta;
Πώς το κάνω αυτό;

Άνοιξέ πάλι το about:plugins να δεις ποια έκδοση σου αναφέρει.

έγραψε:Εγκατέστησα τον τελευταίο Opera 11 σε 64bit ubuntu 10.10 και μου παίζουν μια χαρά όλες οι εκδόσεις του flash (και η 32bit με nspluginwrapper και η δοκιμαστική καθαρόαιμη 64bit).

έγραψε:Και σ' εμένα μια χαρά έπαιζε πάντοτε η Opera. Γι' αυτό μου κάνει τόση εντύπωση.

Προφανώς κάτι άλλαξε στο σύστημα σου. Ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να σου κάνει εντύπωση που δεν παίζει σωστά μια δοκιμαστική έκδοση, αν θες να παίζουν όλα, δεν κάνεις πειράματα (αλλά πως θα έχει πλάκα μετά; :) )

έγραψε:Στο σύστημα σου συνυπάρχει η 32 και η 64bit έκδοση του plugin και αν και κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέμα, ίσως επηρεάζει κάτι το nspluginwrapper.
Προσωπικά φοβάμαι λίγο να σου προτείνω να κοιτάξεις προς αυτή την κατεύθυνση γιατί ήδη το έχεις μπερδέψει κάπως, μην το κάνεις χειρότερο...
έγραψε:Πόσο χειρότερα πια; Το πολύ πολύ να συνεχίσει να μην δουλεύει.

To nsplaginwrapper είναι κατά βάση ένα «περιτύλιγμα» που επιτρέπει σε εφαρμογές συστημάτων 64bit να δουλεύουν με plugin που είναι γραμμένα σε 32bit.
Αν στραβώσει, μπορεί πχ να μην βλέπουν flash και οι άλλοι περιηγητές στο σύστημα σου.
Εν πάση περιπτώσει, άστο καλύτερα αφού τουλάχιστον ένα περιηγητής δουλεύει κανονικά.

έγραψε:Ένα ίσως πιο απλό που μπορείς να κάνεις με ασφάλεια, είναι να πας στον κατάλογο .opera κι αφού αντιγράψεις κάπου το αρχείο pluginpath.ini και κλείσεις τον Opera, να αφαιρέσεις όλα τα path που υπάρχουν μέσα στο αρχείο αυτό, εκτός του /usr/lib/opera/plugins το οποίο περιέχει το libflashplayer.so (που υποθέτω πως έχεις κατεβάσει από τα adobelabs - κι όχι από κάποιο ppa).

έγραψε:Το έκανα και το πρόβλημα παραμένει as good as new. Και από την Adobe έχω κατεβάσει και από παντού...

Γι' αυτό φοβάμαι πως κάτι ίσως να παίζει με το nspluginwrapper, όταν βάζεις οτιδήποτε εκτός αποθετηρίων θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να ακολουθείς τις οδηγίες, αλλιώς ..shit happens!

Τεσπά, δοκίμασε τότε να αφαιρέσεις το path του opera και να αφήσεις μόνο του mozilla αφού εκεί όπως είπες δουλεύει κανονικά.
Αν εξακολουθεί το πρόβλημα, τότε προσπάθησε να ελαφρύνεις το σύστημα σου μπας και του πέφτει βαρύ (το σύστημα που το δοκίμασα εγώ είναι πολύ πιο δυνατό από το δικό σου και δεν τρέχει και τίποτα περιττό (compiz docks κλπ).