Δημοσιεύτηκε: 21 Ιαν 2011, 05:00
s.dalas έγραψε:... οι τεχνικες μου γνώσεις δε μου επιτρέπουν να κατανοήσω γιατί συμβαίνει ο διπλασιασμός της κατανάλωσης της επεξεργαστικής ισχύος του υπολογιστή όταν τρέχουν και το container και το npviwer στην περίπτωση μου, ενώ εδώ λέμε οτι το npviewer τρέχει πλεον μεσα στο κέλυφος container και επομενως θα έπρεπε να έχει την ίδια καταναλωση...
Όχι, δεν λέμε ότι το npviewer τρέχει μέσα στο plugin-container απαραίτητα.
Αν συνέβαινε αυτό δεν θα έπρεπε να βλέπεις το npviewer στις διεργασίες.
Είναι απλό, δεν απαιτεί πολλές τεχνικές γνώσεις, απλά είναι λίγο αργά και το μπέρδεψες
Το npviewer, δεν είναι τμήμα του κώδικα του adobe flash plugin, έρχεται μαζί με το nspluginwrapper και λειτουργεί μαζί μ' αυτό σαν ένα ακόμα κέλυφος - που είναι απαραίτητο για να παίξει το 32bit flash σε 64bit σύστημα- «ξεγελώντας» για να το πω χοντρικά, στην ουσία τον περιηγητή ώστε να το αναγνωρίζει σαν 64bit.
Το plugin-container έχει σχεδιαστεί όμως για να εκτελεί το player κι όχι το κέλυφος του, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να ξέρει ποια έκδοση (32-64bit) υπάρχει στο σύστημα αφού το ξεγελάει το nspluginwrapper.
Αν έχει γίνει σωστά η εγκατάσταση, του flash (είτε από αποθετήριο, είτε του 64bit από την adobe - όχι όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, βάζουμε-ό,τι-βρίσκουμε-κι-όποιον-πάρει-ο-χάρος), έχει καλώς..αλλιώς πολλά μπορεί να στραβώσουν
To plugin-container, καλεί λοιπόν το player για να το εκτελέσει - που όμως στην περίπτωση αυτή είναι καλυμμένο από το nspluginwrapper το οποίο καλεί με τη σειρά του το npviewer και το εκτελεί αυτόνομα.
Οπότε καταλήγεις να τρέχεις σε δυο διεργασίες το ίδιο πράγμα ταυτόχρονα με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό.