Δημοσιεύτηκε: 16 Δεκ 2011, 21:12
από Γιώργος Φιωτάκης
BEGINER001 έγραψε:Επανερχομαι στο θεμα μου με το προβλημα του firefox

Medigeek η λυση να μην ανοιγουμε τον firefox για 30 δευτ με το κλεισιμο του αναφερεται στο διαδικτυο οταν κανεις αναζητηση σε αυτο το προβλημα αλλα δεν εχει καμμια σχεση. ΤΟ εχω δοκιμασει προσωπικα πολλες φορες. Κατι αλλο παιζει και δεν εχει βρεθει ακομα. Επισης υπενθυμίζω οτι καθε φορα που κλεινω τον υπολογιστη μου βγαζει οτι το firefox-bin δεν ανταποκρινεται.

Αρχιζει και γινεται εκνευριστικο. Σκεφτομαι να τα σβησω ολα και να τα εγκαταστησω ξανα

Το πρόβλημα σου είναι ότι ο Firefox δεν τερματίζεται κανονικά.
Γι' αυτό και κάθε φορά που θα τον ανοίξεις βρίσκει το parentlock το οποίο κανονικά θα έπρεπε να το σβήνει κάθε φορά που τερματίζεται.

Στο 99% των περιπτώσεων ο Firefox κολλάει στο κλείσιμο λόγω κάποιου πρόσθετου/πρόσθετης λειτουργίας, το πρώτο πράγμα που πρέπει λοιπόν να κάνεις είναι να τον τρέξεις σε ασφαλή λειτουργία και να δεις αν εξακολουθείς να το κάνει.
Είτε λοιπόν θα πας «Βοήθεια -> Επανεκκίνηση με ανενεργά τα πρόσθετα...» μέσα από τον ίδιο τον Mozilla Firefox, είτε θα τρέξεις από τερματικό «firefox -safe-mode» αφού πρώτα σιγουρευτείς ότι έχει ήδη κλείσει ο Firefox (πχ. κλείνοντας τον από την παρακολούθηση συστήματος).

Απλά πράγματα, αν δεν παρουσιάζει πρόβλημα μετά που θα τον τρέξεις σε ασφαλή λειτουργία, δεν έχεις παρά να ενεργοποιείς μετά ένα-ένα τα πρόσθετα και τις πρόσθετες λειτουργίες που έχεις βάλει μέχρι να εντοπίσεις ποια σου δημιουργεί το πρόβλημα.

Αν εξακολουθεί να το παρουσιάζει και όταν τον τρέχεις σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας, τα ξαναλέμε.

Στατιστικά πάντως αναφέρω ότι συνήθως αυτό το πρόβλημα το δημιουργεί η java - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στη δική σου περίπτωση είναι οπωσδήποτε η java..