Δημοσιεύτηκε: 27 Φεβ 2012, 06:31
από giannosfor
Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Και φυσικά είμαι προκατειλημμένος απέναντι σε ότι περιορίζει τις επιλογές μου.
Επίσης, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για το μέλλον και όχι για το παρόν. Προς το παρόν η υποστήριξη για μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά της html έχουν προβληματική ή και κακή υποστήριξη τόσο από πλευράς software όσο και από hardware, αλλά αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα (πχ με javascript, canvas και svg animations μπορείς να φτιάξεις γραφικά πολύ ανώτερα του flash αλλά ζορίζεις το μέσο μηχάνημα σε σημείο βρασμού).
Για να γράψεις ένα παιχνίδι σε html+javascript απαιτείται φαντασία και γνώση, για να γράψεις ένα παιχνίδι σε flash, εκτός από αυτά απαιτείται και μια ειδική άδεια...
btw, το angry birds πχ που είναι από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων είναι γραμμένο σε flash; δεν νομίζω...

Δεν είναι όμως ούτε σε html,javascript.Και μου φαίνεται παράξενο να μιλάς για παιχνίδια και να αναφέρεσαι σε αυτές τι γλώσσες/τεχνολογίες.
Native εφαρμογές/παιχνίδια όπως αυτό που ανέφερες δε θα δούμε ποτέ σε html/javascript ή και να δούμε δε πρόκειται να κάτσει κανείς να τα παίξει μέσα από ένα περιηγητή όπως αναφέρεις ,πχ στο iphone.

Υπάρχουν αρκετά προβλήματα ακόμα με την html5. Το γεγονός ότι είναι universal (ή cross platform) δε σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για τα πάντα.

έγραψε:In September 2010, Apple announced that it had lifted restrictions on its third-party developer guidelines. This means that you can now develop applications for iOS (iPhone and iPad) using the Adobe Flash Platform*. You heard right: We're really excited to bring this capability to Flash designers and developers—the ability to build standalone content for the Apple iPhone, iPod touch, and iPad using Adobe AIR included with Adobe Creative Suite CS5.5, Adobe Flash Professional CS5.5, and Adobe Flash Builder 4.5.