Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2012, 01:24
από Δημήτριος
Παιδιά, γεια σας και από 'μένα και πάλι.

Θα ήθελα να σας πω ότι, στην δικιά μου περίπτωση, το πακέτο openjdk-6-jre καθώς και άλλα συναφή είναι εγκατεστημένα.

Έχω τον firefox 11.0 και στην σελίδα των add-ons (check to see if your plugins are up to date) γράφει ότι έχει απενεργοποιηθεί η java για την ασφάλειά μου (missing Java? For your safety... κ.τ.λ.). Έκανα κλικ στην εντολή upgrade to the latest version, κατέβασα το αρχείο jre-6u31-linux-i586.bin (32bit γιατί έτσι συνίσταται για java applets και java web start support), το εγκατέστησα (στο path /usr/java/jre1.6.0_31) και έφτιαξα έναν νέο συμβολικό δεσμό στον φάκελο /usr/lib/mozilla/plugins, αφού έσβησα πρώτα τον παλαιό. Ακολούθησα δηλαδή όλες τις δοθείσες οδηγίες.

Στο τερματικό πληκτρολογώ java -version και μου αναφέρει τα εξής:

java version "1.6.0_23"
OpenJDK Runtime Environment (IcedTea6 1.11pre) (6b23~pre11-0ubuntu1.11.10.2)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 20.0-b11, mixed mode)

Δεν θα έπρεπε να μου βγάζει 1.6.0_31;

Το θέμα είναι ότι εξακολουθεί να μου βγάζει το μήνυμα αυτό (Missing Java? For your safety, Firefox has disabled your outdated version of Java), μολονότι οι ιστοσελίδες με εφαρμογές java τρέχουν κανονικά (π.χ. το παιχνίδι West που δοκίμασα). Βασικά δεν έλεγξα αν και πριν έτρεχαν οι σελίδες με java.

Πως θα γίνει να κάνω τον Firefox να μην μου βγάζει αυτό το μήνυμα; Δηλαδή πως θα γίνει να κάνω το linux να βλέπει την java που κατέβασα (1.6.0_31);