Δημοσιεύτηκε: 20 Απρ 2012, 18:13
από simosx
Δημήτριος έγραψε:
Επίσης, από το synaptic εγκατέστησα, εκτός από το openjdk-6-jre και τα συναφή (τα οποία ήταν ήδη εγκατεστημένα μάλλον από την προηγούμενη διαδικασία, που περιγράφω), και τις αντίστοιχες εκδόσεις των πακέτων αυτών σε έκδοση 7.
Ιδού:

Και εγώ δεν είχα το icedtea-plugin και το εγκατέστησα με επιτυχία μόλις τώρα.
Συγκεκριμένα, δοκίμασα να το εγκαταστήσω αυτόματα μέσω Firefox, όπου καλεί το διαχειριστή πακέτων του Ubuntu.
Φάνηκε να κολλάει, οπότε το διακόπτω και πάω στο τερματικό.
Είδα ότι αν δοκιμάσω να εγκαταστήσω το icedtea-plugin, πάει να εγκαταστήσει το icedtea6-plugin, ενώ με το Ubuntu 12.04 που τρέχω αυτή τη στιγμή έχω την έκδοση 7. Οπότε, έβαλα κατευθείαν το πακέτο icedtea-7-plugin με sudo apt-get install icedtea-7-plugin διότι έχω εγκατεστημένο το OpenJDK 7.
Πίσω στο Firefox προσπαθώ να φορτώσω τη δοκιμαστική σελίδα της Sun για να δω αν λειτουργεί η Java. Ζητούσε πάλι να εγκαταστήσει το plugin, και το αποδέχτηκα να εγκαταστήσει ξανά. Και σε εκείνο το σημείο αναφέρει ότι το εγκατέστησε, όλα αυτά από το πρόγραμμα γραφικού περιβάλλοντος για εγκατάσταση πακέτων. Είχε ζητήσει και τον κωδικό χρήστη για να κάνει μάλλον αλλαγές στο σύστημα.

Δοκίμασα ακόμα μια φορά να φορτώσω τη σελίδα, και η μικροεφαρμογή Java λειτούργησε. Αυτό ήταν.

Αν κάποιος δεν έχει ακόμα Java και θέλει να δοκιμάσει τα παραπάνω, ας τα δοκιμάσει, προσπαθώντας να βρει τρόπο ώστε να γίνει η διαδικασία όλη από το γραφικό περιβάλλον. Στην προσπάθειά μου δεν το κατάφερα, ωστόσο πρέπει να λειτουργεί.

Η διαφορά μου με τη δική σου εγκατάσταση είναι ότι έχω κρατήσει μόνο το OpenJDK 7 και δεν έβαλα άλλες JVM.