Δημοσιεύτηκε: 27 Απρ 2012, 23:08
Λοιπόν κάνοντας εγκατάσταση το flash player από την adobe για έναν περίεργο λόγο παραμένει στην εγκατάσταση και μία παλαιότερη έκδοση του flash player. Πιο συγκεκριμένα , η καινούργια έκδοση του flash player είναι η 11.2 ενώ παραμένει και η έκδοση 11.1 με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το flash player. Αυτό το πρόβλημα μάλλον είναι γενικό για την 12.04 γιατί συμβαίνει και στους 2 υπολογιστές μου έπειτα από καθαρή εγκατάσταση αλλά και από αναβάθμιση.
Η προσωρινή λύση που βρήκα είναι πολύ απλή. Είτε απενεργοποιούμε από τα addons το shockwave flash 11.1 είτε πηγαίνουμε με δικαιώματα root στο φάκελο /usr/lib/mozilla/plugins και διαγράφουμε το πακέτο libtotem-vegas-plugin.so. Ή πολύ απλά μπορείτε να τρέξετε την εντολή
Ωστώσο θα πρέπει να γίνει (αν δεν έχει γίνει ακόμη) αναφορά για την επίλυση αυτού του απλού προβλήματος ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι νέοι χρήστες. Θα την έκανα εγώ την αναφοορά αλλά δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του ubuntu, του firefox ή της adobe. Οπότε κάποιος που ξέρει ας το κάνει...
Η προσωρινή λύση που βρήκα είναι πολύ απλή. Είτε απενεργοποιούμε από τα addons το shockwave flash 11.1 είτε πηγαίνουμε με δικαιώματα root στο φάκελο /usr/lib/mozilla/plugins και διαγράφουμε το πακέτο libtotem-vegas-plugin.so. Ή πολύ απλά μπορείτε να τρέξετε την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo rm /usr/lib/mozilla/plugins/libtotem-vegas-plugin.so
Ωστώσο θα πρέπει να γίνει (αν δεν έχει γίνει ακόμη) αναφορά για την επίλυση αυτού του απλού προβλήματος ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι νέοι χρήστες. Θα την έκανα εγώ την αναφοορά αλλά δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του ubuntu, του firefox ή της adobe. Οπότε κάποιος που ξέρει ας το κάνει...