Δημοσιεύτηκε: 29 Απρ 2012, 01:19
από Γιώργος Φιωτάκης
mangelasakis έγραψε:
αυτό ακριβώς λέω και εγώ με την διαφορά ότι το flashplugin-installer το οποίο γίνεται εγκατάσταση από τα αποθετήρια της canonical είναι παλιότερη έκδοση από ότι το adobe-flashplugin. Και παρεπιπτόντως ενώ έχω κάνει εγκατάσταση το adobe-flashplugin πάλι μου το αναφέρει στο synaptik σαν flashplugin-installer. Οπότε μάλλον και αυτό που κάνουμε εγκατάσταση από τα αποθετήρια της canonical αλλά και εκείνο της adobe σαν flashplugin-installer το αναγνωρίζει το σύστημα οπότε είναι το ίδιο πακέτο ακριβώς. Αν ήταν και η ίδια έκδοση όπως συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις ubuntu όπου και δεν αντιμετώπισα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα τότε θα έπρεπε ο εγκαταστάτης να μου εμφανίσει μήνυμα ότι είναι ήδη εγκατεστημένο το πακέτο ή να μου το κάνει απλά αναβάθμιση και όχι να μου εγκαταστήσει 2 φορές το ίδιο πακέτο σε 2 διαφορετικές εκδόσεις.

Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για πρόβλημα του Firefox. Ο Firefox διαβάζει τον κατάλογο και ό,τι βιβλιοθήκη βρει μέσα τη δέχεται σαν πρόσθετη λειτουργία.
Το κακό είναι ότι με αυτά που αναφέρεις δεν είμαι ακόμα σίγουρος ότι είναι πρόβλημα του Ubuntu. Έχω μια υποψία ότι είναι πρόβλημα του adobe+gnome+ χρήστη και μου θυμίζει κι ένα πρόβλημα που πρόσφατα είχε αναφέρει κάποιος που δεν θυμάμαι τώρα και έπρεπε να ξηλώσει τη νεότερη έκδοση του flash για να δουλέψει.
Ποια έκδοση του gnome έχεις; είναι εγκατεστημένο το nspluginwrapper; βλέπει ακόμα και τις δυο εκδόσεις; όταν έκανες καθαρή εγκατάσταση, μπήκε το flash από την αρχή και μετά το έβαλες ξανά ακολουθώντας τους οδηγούς του φόρουμ;
Δεν έχω περάσει ακόμα στην 12.04 (δεν έχω γραμμή αυτές τις μέρες) και για να είμαι ειλικρινής βαριέμαι να το ψάξω αυτή τη στιγμή, αλλά αν δουλεύει σε gtk3 και το adobe-flashplugin παρέχει τη βιβλιοθήκη σαν gtk2 και χωρίς το nspluginwrapper, δεν νομίζω να δουλεύει και ίσως να δημιουργείται από εκεί το πρόβλημα ειδικά σε συνδυασμό με αυτά που αναφέρεις παρακάτω.

mangelasakis έγραψε:Επίσης στο /usr/lib/mozilla/plugins υπήρχαν 2 διαφορετικά plugin: Το libflashplugin-alternative.so και το libtotem-vegas-plugin.so. Τι σχέση έχει το libtotem-vegas-plugin.so με το flash player?????? Και αν έχει κάποια σχέση γιατί ονομάζεται libtotem και όχι libflashplugin????
Δεν ξέρω αν ήταν πρόβλημα του firefox και αν διορθώθηκε με την αναβάθμιση του στο 12.0 αλλά εμένα στην 11 πριν δηλαδή την αναβάθμιση είχε 2 διαφορετικά plugin ο firefox το 11.2 και το 11.1 το οποίο δημιουργούσε το πρόβλημα. Και η διαδικάσία που ακολούθησα είναι η ίδια που ακολουθώ σε κάθε καινούργια εγκατάσταση, δηλαδή να κάνω τυφλοσούρτη εγκατάσταση τις οδηγίες εγκατάστασης των codecs από τους οδηγούς του φόρουμ με τις απαραίτητες αλλαγές πάντα στις κατάλληλες εκδόσεις, και πρώτη φορά τώρα αντιμετωπίσα πρόβλημα το οποίο φυσικά και έλυσα αλλά το αναφέρω για να βοηθήσω εκείνους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα...

Το libtotem-vegas-plugin.so είναι πρόσθετη λειτουργία που επιτρέπει την ενσωμάτωση του totem στον firefox και κατά συνέπεια την αναπαραγωγή περιεχόμενου μέσω του totem. Κανονικά μέσα στο /usr/lib/mozilla/plugins θα έπρεπε να είχες κι άλλα αρχεία και όχι μόνο αυτά τα δυο αφού ακολούθησες τους οδηγούς για τα codecs. Μήπως έκανες κάτι λάθος εκεί ή μήπως ο οδηγός του φόρουμ χρειάζεται ανανέωση;