Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2008, 20:47
έγραψε:Ωστόσο, αυτό που βλέπω είναι ότι θέλεις να μάθεις περισσότερα για ασφάλεια.
Στην υπογραφή σου δεν περιγράφεις τι γνώσεις έχεις για linux και το κατά πόσο γνωρίζεις αγγλικά.
Το τυπικό στις περιπτώσεις αυτές είναι να μπεις και σε κοινότητες που ασχολούνται σε σοβαρό βαθμό με την ασφάλεια.
Ξέρω καλά αγγλικά αλλά οι γνώσεις μου για linux είναι μηδενικές.
Είμαι σε τέτοιες κοινότητες αλλά η ασφάλεια είναι κάτι τόσο ευρύ που πάντα κάτι σου ξεφευγει. Μαλλον σου ξεφευγουν τα περισσότερα...

Γενικά έχω περιορισμένες τεχνικές γνώσεις οπότε πολλά πράγματα με δυσκολεύουν και δεν ξέρω πως να τα προσεγγίσω. Π.χ. δεν ήξερα ότι φαίνεται κάπου η mac address ώστε να μπορέσει κάποιος να την μάθει και να την κάνει spoof.
Επιμένω πάντως. Αντί να χρησιμοποιείς ένα σύστημα που έχει κενά ασφαλείας προσπαθώντας να τα μπαλώσεις, είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιείς καθόλου. Ενσύρματο και πάλι ενσύρματο. Το πρόβλημα, όπως είπα, δεν είναι αν κάποιος θα σου κλέψει bandwidth. Το πρόβλημα είναι αν κάποιος θα πάει π.χ. να χτυπήσει μια τράπεζα μέσω της δικής σου σύνδεσης.
Επίσης αυτό με την αλλαγή mac address το ξέρω. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως μπορείς να κάνεις αυτήν την αλλαγή μόνιμη. Γιατί όταν κάνεις reset τον υπολογιστή η κάρτα επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.