Δημοσιεύτηκε: 21 Ιουν 2008, 20:08
από Dimitris
Σχετικά με το 3:

Οτιδηποτε, ειλικρινά οτιδήποτε μπορείς να κάνεις στο excel, μπορείς να το κάνεις με το R, όπως είπε και ο logari81. Το excel έχει θα έλεγα πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Επίσης το gnumeric έχει ισάξιες ικανότητες με το excel.

Αντι για matlab μπορείς να χρησιμοποιείς octave, είναι ελευθερο και υπάρχει στα αποθετήρια ή και το scilab. Επίσης η γλώσσα προγραμματισμού python, η οποία είναι πανεύκολη στην εκμάθηση, έχει πολλές βιβλιοθηκες για διαφορα πράματα, απο στατικης μέχρι γραφικών και gui.

Γενικά για μαθηματικούς υπολογισμους, όπως παλινδρόμηση και όχι μόνο, υπάρχουν άπειρες ελεύθερες βιβλιοθηκες για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. Για παράδειγμα για fortran, ξέρω είναι λίγο πεπαλαιωμένη αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά της, σε αυτή τη διεύθυνση www.netlib.org θα βρεις περισσότερα από αυτά που χρειάζεσαι.

Mη διστάσεις να ρωτησεις οτιδήποτε ακόμη και για παλινδρόμηση :)