Δημοσιεύτηκε: 16 Δεκ 2013, 11:57
από ChrisMiNT
Δυστυχώς όντως αυτό συμβαίνει κάποιες φορές στο web development. Συνήθως οι διαφορές είναι μικρές και δεν ενοχλούν, αλλά κάποιες φορές η απόδοση είναι αρκετά διαφορετική. Το πρώτο πράγμα, όπως ανέφερε ο pc_magas, είναι οι γραμματοσειρές. Αν και η Verdana είναι web safe μπορεί να εμφανιστεί πρόβλημα. Δες και με trebuchet (που είναι πολύ ωραία γραμματοσειρα). Το θέμα με τα μήκη των form elements το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ και δεν βρήκα λύση πέραν του να προσπαθήσω να τα κάνω να φανούν λιγότερο "'άσχημα" στο linux. Πάντως ευτυχώς που δεν έχεις και Mac/iPad/iPhone στο mix.
Αυτό που θα έκανα στη θέση σου, από τη στιγμή που δεν έχεις δύο μηχανήματα, θα έβαζα ubuntu σε ενα vmware, πλήρη εγκατάσταση με τα restricted extras και msfonts, και θα έκανα αλλαγές με το firebug. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να δεις τι συμβαίνει και στα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα.
Για editor, αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις ένα ποσό τότε το phpstorm είναι εξαιρετικό αλλιώς το bluefish όπως αναφέρθηκε. Βέβαια νομίζω ότι και το geany μπορεί να σεταριστεί αλλά μου φάνηκε λίγο επίπονο.