Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2014, 20:01
από Arathorn
Ανοίγω αυτό το θέμα για να προτείνω μια "λύση" που βρήκα τυχαία πάνω σε "προβλήματα" που απασχολούν όσο αφορά τον τίτλο του θέματος.

Μετά την εγκατάσταση του ubuntu, παρατήρησα πως τα bookmarks μου του firefox δεν μπορούσα να τα διαγράψω άμεσα (bookmark-δεξί κλικ σε ένα απο αυτά-delete) ή να τα αλλάξω (σύροντάς τα) θέση.

O μοναδικός τρόπος που είχα βρει για διαγραφή αυτών ήταν η εξής: Bookmarks-Show All Bookmarks-Bookmarks Menu-και εκεί διαλέγουμε το επιθυμητό bookmark και με δεξί κλικ delete ή αντίστοιχα "σέρνοντας" άλλαζα θέση.

Η διαδικασία αυτή αν και οχι κάτι δύσκολο, μου ήταν "σπαστική" διότι στις περιηγήσεις μου στον παγκόσμιο ιστό, "καρφιτσώνω-ξεκαρφιτσώνω" σελιδοδείκτες συνέχεια και θέλω μια γρήγορη αλληλεπίδραση με αυτούς. Πιο γρήγορη απο το να μπαίνω στο μενού και σε επιλογές.

Πως βρήκα μια (τυχαία) λύση· Διαβάζοντας τον οδηγό για αρχάριους διάβασα για το λεγόμενο "Globalmenu". Αφού κατάλαβα περι τίνος επρόκειτο (εξ'αρχής δεν το χώνεψα), μετά χαράς έψαξα να το απενεργοποιήσω. Έν τάχυ ας μου επιτραπεί να αναφέρω και πως γίνεται η απενεργοποίηση:

Για τον Home Folder (ubuntu 12.04) πληκτρολογούμε και εκτελούμε στον τερματικό και ύστερα κάνουμε επανεκκίνηση:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get autoremove appmenu-gtk appmenu-gtk3 appmenu-qt

Για τον Firefox ακολουθούμε τα εξής βήματα:

-Στην γραμμή διευθύνσεων (εκεί δηλαδή που πληκτρολογούμε για να εισέλθουμε σε μια ιστοσελίδα) πληκτρολογούμε "about:config" (χωρίς τα εισαγωγικά) και πατάμε enter.
-Στην αναζήτηση πληκτρολογούμε "use_unity_menubar" (χωρίς τα εισαγωγικά)
-Δεξί κλικ και επλέγουμε TOGGLE.

Πλέον έχουμε τις εξής αλλαγές :(έτσι έγινε σε μένα δηλαδή)
1) Οι καρτέλες που ανοίγουμε απο το μενού του ff, είναι λευκές και όχι μαύρες (ήταν κάτι που δεν το επιθυμούσα για να πω την αλήθεια).
2) Μπορούμε πλέον να διαγράφουμε άμεσα bookmarks, χωρίς να χρειάζεται να εισερχόμαστε συνέχεια στο μενού
3) Τα μενού των παραθύρων είναι (επιτέλους) ορατά χωρίς να χρειάζεται να "ακουμπάμε" το βελάκι στο πάνω μέρος της οθόνης (αυτό γινόταν ιδιαιτέρως σπαστικό όταν είχες ταυτόχρονα ανοιχτό ff, και μια ή παραπάνω εφαρμογές· γινόταν ένας "αχταρμάς").