Δημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2014, 01:14
από Arathorn
Ilias95 έγραψε:
Το mount είναι τελείως άλλο πράγμα απ' την μεταγλώττιση/compile και εντελώς άσχετο με την εγκατάσταση προγραμμάτων.

Να σου πω την αλήθεια, δεν ήθελα να γράψω mount, αλλά build! :P Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό έχει καμία σχέση, πάντως αυτό ήθελα να γράψω :P

Ilias95 έγραψε:
Τώρα είδα το alien που λες. :?
Δεν ήξερα ότι έχει επιχειρηθεί τέτοιο πράγμα. Δεν θα το πρότεινα για κανένα λόγο όμως.

Συγκεκριμένα ιδού το βίντεο απο το οποίο ακολούθησα τις οδηγίες.

Ilias95 έγραψε:
Έτσι όπως το έγραψες δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβες και τι ακριβώς είναι η μεταγλώττιση γι' αυτό το αναφέρω κι αυτό στα γρήγορα.

Γενικά αν και το κείμενό σου ήταν αναλυτικά γραμμένο, όπως βλέπεις είμαι τελείως νέος στο άθλημα· ειδικά απο προγραμματισμό είμαι ντιπ για ντιπ (διαβάζω το φόρουμ για να μάθω python). Οπότε διάφορες ορολογίες που για εσάς δείχνουν αυτονόητες, στην περίπτωσή μου απαιτείται λίγο ψάξιμο παραπάνω. Σ' ευχαριστώ πολύ όμως!

dim459 έγραψε:@ Arathorn
Είναι θετική η επιθυμία σου να μάθεις πράγματα, από την άλλη νομίζω ότι πας ολίγον τι ανάποδα.
Το να κάνεις compile μια εφαρμογή από τον κώδικα δεν είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει ο αρχάριος (στις μέρες μας τουλάχιστον) ούτε και η checkinstall.

Το έκανα γιατί "χρειάστηκε" να το κάνω (βλ πρόγραμμα μtorrent, firefox nightly). Kαι φυσικά δεν στο κρύβω και ολίγον τι ενθουσιασμός.

Πάντως για να σου πω την αλήθεια, καλά καλά ούτε έχω καταλάβει τι καει η checkinstall, ούτε το synaptic. Ακολουθώ όμως (στον βαθμό που μπορώ) τις οδηγίες σας και δεδομένου ότι σας εμπιστεύομαι, εγκαθιστώ τα προγράμματα που προτείνετε. :)