Δημοσιεύτηκε: 29 Οκτ 2014, 19:45
George Pantelis έγραψε:spdrosin έγραψε:Από τη στιγμή που υπάρχει μέσα η λέξη-κλειδί Skype, έπρεπε να εμφανίζει την εφαρμογή με το εικονίδιό της.
Επρεπε....ΔΕΝ το εμφανίζει όμως!!!
Ε αυτό δεν είπα κι εγώ;
Για κάποιο λόγο τα .deb πακέτα είτε του Skype, είτε της ελληνικής γλώσσας μετά δε μπορούσε να τα εγκαταστήσει το Ubuntu Software Center. Ενώ ζητούσε κωδικό κανονικά κι έδειχνε να προχωρά και να ολοκληρώνεται η διαδικασία, τελικά το εικονίδιο "Εγκατάσταση" πάνω δεξιά δεν γινόταν "Επανεγκατάσταση" αλλά παρέμενε "Εγκατάσταση". Σκέφτηκα πως για κάποιο λόγο θα κόλλησε, οπότε βρίσκω από τον Dash το Skype, πατάω να ανοίξει αλλά καμία αντίδραση.
Έτσι αναγκάστηκα και το έκανα χειροκίνητα. Η καλύτερη-κλασική μέθοδος δηλαδή. Φυσικά στο Ubuntu Software Center πάλι δε φαίνεται (εγκατεστημένο) πουθενά.
Απλά τώρα αυτό που θα ήθελα σαν βοήθεια, αν γνωρίζει κανείς είναι να μου πει πως μπορώ να διαγράψω αυτή την πρώτη και λανθασμένη συντόμευση (η δεύτερη που δημιουργήθηκε μέσω της κλασικής μεθόδου εγκατάστασης από το τερματικό, δουλεύει κανονικά). Μπήκα με gksudo nautilus να τη βρω και να τη διαγράψω από /usr/share/applications αλλά εκεί υπάρχει τελικά μόνο μία.