Δημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2015, 02:12
Δεν αντιλέγω. Σε ι3 και γενικά σύγχρονους επεξεργαστές τα 64bit είναι πολύ καλύτερα μιας και δεν έχει σημασία το πόση μνήμη χρησιμοποιούν τα προγράμματα. Όμως στα παλιά pc υπάρχει πρόβλημα. Στο δικό μου που δουλεύω τώρα συνέβαινε ακριβώς το πρόβλημα του φίλου. Όταν άνοιγε ο browser και φορτώνονταν 5-6 συγκεκριμένες σελίδες το pc δεν κούναγε ρούπι. Άλλαξα σε 32 bit και τώρα που μιλάμε έχω 15 σελίδες στον chrome (παίζουν ταυτόχρονα 2-3 youtube και 2 βίντεο streaming) 4 σελίδες στον firefox ανοιχτό blender και libreoffice (Στα 64 bit για να ανοίξει το libreoffice με όλα αυτά απλά έπρεπε να κάνω επανεκκίνηση η να περιμένω 6-7 λεπτά). Αλλα και πελάτες που έρχονται για αντίστοιχα προβλήματα είτε linux είτε windows και έχουν αρχαιοκαπηλίες τους βάζω 32bit και πάνε μια χαρά. Σαν τεχνικός αυτό το ξεκίνησα ψάχνοντας πριν 2-3 χρόνια που είχα τα προβλήματα και μετά απο πάρα πολλά test (περίπου σε 10 υπολογιστές με χρονόμετρο και μέτρηση μνήμης, γι αυτό σου είπα οτι δεν βρίσκω τα screenshot) είδα οτι σε επεξεργαστές με πολύ χαμηλή ισχύ τα 64 bit απλά δεν ήταν οτι καλύτερο
Έχω και έναν ι3 στον οποίο δεν έχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα η τουλάχιστον καμία διαφορά που να καταλαβαίνω εγώ, αν και νομίζω οτι στο video editing έχω ένα κέρδος περίπου 7-10% με τα 64 bit αλλά μόνο εκεί
Αυτό πάντως που λέω για τη χρήση μνήμης η του swap είναι οτι ο επεξεργαστής όταν είναι πολύ χαμηλών επιδόσεων (και ο δίσκος) δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί μεγάλο όγκο δεδομένων... τουλάχιστον αυτό κατάλαβα απο τα test που έχω κάνει, αλλα πέρα απο τα τεστ το θέμα είναι οτι με 32bit πλέον κάνω πολύ γρηγορότερα τις δουλειές μου και χωρίς κολλήματα
Έχω και έναν ι3 στον οποίο δεν έχει κάποια διαφορά στην ταχύτητα η τουλάχιστον καμία διαφορά που να καταλαβαίνω εγώ, αν και νομίζω οτι στο video editing έχω ένα κέρδος περίπου 7-10% με τα 64 bit αλλά μόνο εκεί
Αυτό πάντως που λέω για τη χρήση μνήμης η του swap είναι οτι ο επεξεργαστής όταν είναι πολύ χαμηλών επιδόσεων (και ο δίσκος) δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί μεγάλο όγκο δεδομένων... τουλάχιστον αυτό κατάλαβα απο τα test που έχω κάνει, αλλα πέρα απο τα τεστ το θέμα είναι οτι με 32bit πλέον κάνω πολύ γρηγορότερα τις δουλειές μου και χωρίς κολλήματα