Δημοσιεύτηκε: 15 Δεκ 2015, 06:33
από George Pantelis
EDIT: Λοιπόν την άκρη την έβγαλα κάνοντας 2 κινήσεις.
1) Χειροκίνητη δημιουργία του λογαριασμού μου gmail. Τα βρήκε όλα αυτόματα μόνο του. Επειδή όμως την Google την είχα και στους διαδικτυακούς λογαριασμούς μου, δημιουργήθηκε στο Evolution και 2ος ίδιος λογαριασμός. Ο οποίος δεν είχε επιλογή ούτε για να διαγραφεί από την μία, ούτε όμως είχε και ρυθμίσεις για την αποστολή μηνυμάτων. Απενεργοποίησα λοιπόν από τους "Διαδικτυακούς Λογαριασμούς" μου την επιλογή "Αλληλογραφία" της Google, έτσι ώστε να μην συγχρονίζεται με το Evolution. Μου συγχρονίζει όμως στο Evolution επαφές, εργασίες, ημερολόγιο.

2) Για τον windowslive λογαριασμό (δεν πολυκαιγόμουν αφού ήταν ο πρώτος μου λογαριασμός που δημιούργησα και τον κρατάω μόνο μήπως και κάποιος τον χρησιμοποιήσει για να μου στείλει), τον διέγραψα και τον έκανα επανεισαγωγή. Ποιό προσεκτικός με τις ρυθμίσεις του αυτήν την φορά και όχι αντιγράφοντας τις ρυθμίσεις στον Thunderbird. Πέτυχε η αποστολή μηνυμάτων μη αντιγράφοντας την προεπιλεγμένη θύρα από Thunderbird, αλλά συμβουλευόμενος τις ρυθμίσεις στην σελίδα της...microμαλακής. Ενώ τις ρυθμίσεις imap της είχε βρει σωστά το Evolution, τις smtp ρυθμίσεις δεν... :problem: :

Κατά τα άλλα (και σε σχέση με τον Thunderbird) τον βρίσκω πολύ πιό παραμετροποιήσιμο. Αναμενόμενο ίσως αφού είναι ένα ενεργό project και όχι κάτι στάσιμο που απλά βάζει μακιγιάζ για να μην δείχνει την ηλικία του. Και με καλύτερη ενσωμάτωσή του σε περιβάλλον Gnome (όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε)...
Μετακομίζω λοιπόν, εν αναμονή πάντα των εξελίξεων στον Thunderbird... :angel: