Δημοσιεύτηκε: 20 Μαρ 2009, 15:14
από BEGINER001
Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Τα περι ασφάλειας τα εχω διαβάσει και εγώ αλλά δεν παυω να εχω αμφιβολίες....οπως εχω δει απο διαφορα θεματα στο forum κανενας δεν μπορεί να πει με σιγουρια οτι επειδή εχουμε linux είμαστε απόλυτα ασφαλεις. Αλλωστε όσο αυξανουν οι χρήστες τοσο οι κίνδυνοι θα αυξάνονται.
Διαθέτω ενσύρματο modem-router με τσεκαρισμενο το ΝΑΤ και firewall.

Aπο την αλλη μερια ειναι πολυ καλό να ασχολούμαστε με διαφορα θέματα και ειδικά με την ασφάλεια και όχι να είμαστε παθητικοί καθόσον αυτό βοηθάει σε παρα πολλά αλλα ακόμα και στην βελτιώση της εμπειρίας μας με το linux. Δεν θεωρώ λοιπόν περιττό να ψαχνουμε διαφορα θέματα και ειδικα θέματα ασφάλειας το οπόιο ειναι και το δυνατό σημείο του linux ισα ισα το θεωρώ επιβεβλημένο και καλο θα ήταν να ανοιξει μια ενότητα στο φορουμ με θέμα ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Προσπαθησα να εντοπισω τις ενεργές συνδεσεις που παραμένουν η εμφανιζονται λιγο μετα το κλεισιμο του firefox. Η διαδικασία είναι η εξής για όποιον θάθελε να δοκιμάσει.

1) Μετά απο restart εκκινήστε το firestarter
2) Ανοιξτε τον firefox και στο παραθυρο google γραψτε την λεξη obama
3) θα βρειτε στην πρωτη σελιδα Ἁποτελεσματα video για obama"
4) Ανοίξτε την σελίδα και παίξτε το πρωτο video που θα βγεί
5) Κλειστε ολα στον firefox
6) Πρακολουθείστε αν στο firestarter θα παραμέινουν οι 74.125.79.102 κλπ η αν σβήσουν και μετα από 5 λεπτά εμφανιστουν ξανά σαν ενεργες συνδεσεις.

Παντως ενα προγραμματακι που ειχα απο τα windows το TCP view οταν το ετρεξα δεν εμφάνιζε αυτές τις συνδέσεις ενω τo firestarter τις εμφανιζε αρα μπορει και να ειναι bug του firestarter.