Δημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2009, 13:06
Alexandros έγραψε:linuxman έγραψε:addon blocker στο firefox κακό δεν θα κάνει .
Τι έχετε στο μυαλό σας;
Επίσης σε ό,τι αφορά το firewall, νομίζω ότι μια απλή λύση θα ήταν η εξής (αλλά μπορεί να λέω και πατάτες):
Να εγκαταστήσεις το gufw και να του βάλεις απλώς "Block all incoming traffic"
Για το κατά πόσον είναι ασφαλές από μόνο του το σύστημα, υπάρχει ένα ζητημα σύμφωνα με αυτό το link:
http://www.gnucitizen.org/blog/pwning-ubuntu-via-cups/
Ναι απλή λύση για σένα , γιατί εσύ γνωρίζεις αρκετά να μπορείς να καταλάβεις τι παίζεται με μία πόρτα .
Εγώ μίλησα για απλό χρήστη που δεν έχει γνώσεις για να το καταλάβει , και έδωσα αρκετές απαντήσεις για το πότε χρειάζεται Firewall .
Εάν το κάνει Block all incoming traffic μετά θα βλέπει γιατί δεν κατεβάζει το ένα , γιατί δεν παίζει το άλλο κτλ.
_sleeper έγραψε:medigeek έγραψε:
Οι καινούριοι torrent clients χρησιμοποιούν δικές τους λίστες blacklist, για παράδειγμα deluge, transmissionbt.
κ το ktοrrent χρησιμοποιεί το ipfilter, αλλά το τί περνάει από αυτή την λίστα κ τελικά κόβεται από το moblock, δε λέγεται.
ωραίος ο linuxman, αλλά nmap???πιστεύω οτι είναι too much, για το μέσο χρήστη.
anyway, αυτό που θέλω να τονίσω είναι οτι το γεγονός οτι το linux είναι εγγενώς ασφαλέστερο, δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.
Και ότι αφορά το nmap υπάρχουν εργαλεία στην προσθαφαίρεση που μάλλον σας ξέφυγαν
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Umit Network Scanner, Zenmap (as root),Zenmap,knmap
KDE interface to nmap, the Network Mapper
Το πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει μόνο ο χρήστης το σύστημα έχει από μόνο του όλες πόρτες από έξω κλειστές και δεν χρειάζεται ναι τις ανοίγεις εάν δεν προορίζεται να "σερβίρεις" υπηρεσίες έξω .
Και επιτέλους βγείτε από την λογική τον παραθύρων , όλο το πρόβλημα είναι ότι ακόμα τα έχετε σαν δεύτερο σύστημα και αυτό είναι το πρόβλημα όλο , όταν θα έχετε μόνο ένα τότε θα καταλάβετε ότι είναι αρκετά ασφαλές και εξαρτάται από εσάς το εάν θα είναι έτσι .