Δημοσιεύτηκε: 05 Μάιος 2009, 17:38
linuxman έγραψε:Alexandros έγραψε:
Επίσης σε ό,τι αφορά το firewall, νομίζω ότι μια απλή λύση θα ήταν η εξής (αλλά μπορεί να λέω και πατάτες):
Να εγκαταστήσεις το gufw και να του βάλεις απλώς "Block all incoming traffic"
Ναι απλή λύση για σένα , γιατί εσύ γνωρίζεις αρκετά να μπορείς να καταλάβεις τι παίζεται με μία πόρτα .
Εγώ μίλησα για απλό χρήστη που δεν έχει γνώσεις για να το καταλάβει , και έδωσα αρκετές απαντήσεις για το πότε χρειάζεται Firewall .
Εάν το κάνει Block all incoming traffic μετά θα βλέπει γιατί δεν κατεβάζει το ένα , γιατί δεν παίζει το άλλο κτλ.
Δεν θα έλεγα ότι έχω ιδιαίτερες γνώσεις σε αυτό το θέμα. Απλώς έχω βάλει την συγκεκριμένη επιλογή χωρίς να αντιμετωπίσω ποτέ το παραμικρό πρόβλημα πουθενά. Εσύ τι πρόβλημα πιστεύεις ότι θα μπορούσε να προκύψει;
gourgi έγραψε:Alexandros έγραψε:Για το κατά πόσον είναι ασφαλές από μόνο του το σύστημα, υπάρχει ένα ζητημα σύμφωνα με αυτό το link:
http://www.gnucitizen.org/blog/pwning-ubuntu-via-cups/
περσινά ξινά σταφύλια
Το πρόβλημα είναι ότι κάθε σεζόν έχει την δική της παραγωγή σταφυλιών. Το ότι έχουν ξινίσει τα περσινά, δεν σημαίνει ότι θα ισχύει το ίδιο και για τα φετινά. Το θέμα είναι κατά πόσον είναι ασφαλές από μόνο του το σύστημα. Απ' ό,τι προκύπτει λοιπόν, όχι απαραίτητα

Ποια blockers υπάρχουν στον Firefox;