Δημοσιεύτηκε: 12 Ιουν 2009, 10:30
από BEGINER001
Linuxman εννοεις οτι ειναι χειρότερα να υπάρχει το firestarter απο το να μην υπάρχει καθόλου??? Εγω εχω βαλει στο outbound "Restrictive by default"και εχω ανοιξει τις βασικες θυρες όπως HTTP, HTTPS, SMTP, POP3, DNS για να μπορω να κανω τα βασικα οπως mail, web browser κλπ

Για apache, Mysql, kai samba δεν γνωριζω καν αν υπαρχουν στον υπολογιστη μου, νομιζω ομως οτι δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου καποια τετοια εφαρμογή εκτος και αν χρησιμοποιειται απο αλλα προαγραμματα.

Στο σημειο αυτο θελω να κανω μια ερωτηση που σε πολλους μπορει να φανει αστεία. Πως περναει απο το router me NAT πχ η πορτα 110 για email οταν εγω δεν την εχω ανοικτή? Να υποθέσω οτι οι στανταρντ πορτες που ειναι κατοχυρωμένες για διαφορες εφαρμογες εναι ηδη ανοικτές στο router??

Αν μπεις για λιγο και κανεις συνδεση σε ενα προγραμμα torent και με μετα το κλεισεις θα παρατηρήσεις οτι για τουλαχιστον 2 ωρες βομβαρδίζεσαι απο αιτήσεις απο διαφορους υπολογιστες που προφανως ειναι αυτοι που εισουνα συνδεμενος αλλα μπορει να ειναι και και κακοβουλοι, μη γνωριζοντας πολλα λοιπον απο τέτοια θεματα ασφαλειας δηλαδη πως να προστατευτω απο επιθέσεις προτιμω προς το παρον να μην χρησιμοποιω torent. Στο deluge πχ είδα οτι μπορεις να κατεβασεις σαν plug in balcklist με ΙΡ που ειναι κακόβουλοι, αρα σιγουρα ο κινδυνος υπαρχει.