Δημοσιεύτηκε: 29 Αύγ 2009, 17:41
από simosx
ubuderix έγραψε:Καλησπερα σε ολους.Ακολουθωντας τις οδηγιες απο εδω viewtopic.php?f=9&t=4347 αλλαξα την ip μου .Προληπτικα εκανα επανεκινηση firefox και ξαναμπαινοντας στο web παρατηρησα οτι ειχε γινει πιο αργη η συνδεση,αλλαξα 3 ip το ιδιο μου εκανε .Δοκιμαζοντας να μπω στο youtube μου πεταξε μηνυμα οτι εχω προσβληθει απο ιο η' spyware και δεν μου επιτρεποταν η περιηγηση,και οτι πρεπει να κανω ελεγχο.Μηπως τελικα η ip που εχουν αναρτησει ειναι υποπτες?Εχει συμβει σε καποιον αλλο?Το ανεβασα και σαν προβλημα αλλα και σαν συμβαν.Τωρα εχω ξαναγυρισει στις αρχικες ρυθμισεις και ολα οκ.Υπαρχει καποια εξηγηση?

Είναι τυπικό να έχεις πιο αργή σύνδεση με το διαδίκτυο στο Firefox όταν ενεργοποιείς ένα διαμεσολαβητή (web proxy).
Όταν χρησιμοποιείς proxy, αυτό που αλλάζει είναι η διεύθυνση IP που βλέπει ο δικτυακός τόπος με τον οποίο συνδέεσε, καθώς σερφάρεις.
Αρκετοί χρησιμοποιούν τους διαμεσολαβητές για να κάνουν «γκρίζες» ενέργειες (π.χ. δοκιμή κωδικών για να σπάσουν ένα λογαριασμό webmail),
οπότε είναι αναμενόμενο υπηρεσίες όπως το Google να σταμπάρουν όσους συνδέονται από τις συγκεκριμένες διευθύνσεις IP.

Οι διαμεσολαβητές (proxy) επιτρέπουν ένα βαθμό ανωνυμίας, ωστόσο προσθέτουν πιθανά προβλήματα ασφάλειας για όσους δεν γνωρίζουν...