Δημοσιεύτηκε: 26 Αύγ 2008, 19:06
από Dimitris
ftso έγραψε:Άσχετο, αλλά το παρακάτω μας και αναφέρθηκε, ούτε για πλάκα μην το κάνει κανείς... :)
Dimitris έγραψε:...Εναλλακτικά θα μπορούσες να τα αντιγράψεις σε ένα φάκελο στο home και να βάλεις το φάκελο αυτό στο path.

Γιατί να μην το κάνει; Να σε δω πως θα εγκαταστήσεις προγράμματα αν δεν είσαι ο διαχειριστής του συστήματός σου. Το make install εγκαθιστά σε φακέλους όπως /usr/local/bin, οπότε χρειαζεσαι sudo. Διαφορετικά θες make install --prefix pathtouserfolder και αν το pathtouserfolder δεν είναι στο path σου, πως θα το εκτελείς καθε φορά; Και έτσι αποφεύγεις λάθη όπως αυτά.

Αν έκανες την εγκατάσταση με make install τότε με whereis yourexecutable θα βρεις που το εγκατέστησε. Δε ξέρω το πρόγραμμα αλλά είναι πιθανό να εγκατέστησε και βιβλιοθηκες κάπου στο /usr/local/lib, ή κι εγώ δε ξέρω που. Οπότε θα είναι λίγο δύσκολο να βρεις τις εξαρτήσεις. Μπορείς να τις βρεις αν διαβάσεις το Makefile και δεις τι ακριβώς κάνει με το στόχο install.

Mια άλλη εναλλακτική θα ήταν να ξανακατεβάσεις τον κώδικα και να δοκιμάσεις make remove ή κατι τέτοιο (διαβασε τις οδηγίες του κώδικα)