Δημοσιεύτηκε: 07 Απρ 2011, 01:25
Garrus έγραψε:Ειχα δει σε ενα νημα ενος φιλου εδω που εκανε εισαγωγη στο bash (δν θυμαμαι που τωρα, ειναι λιγο χαοτικο το φορουμ), κ ειχε αναφερει κατι παρομοιο..
Τρεχοντας το kate/kedit απο το τερματικο, και δινοντας ctrl+C / ctrl + Z, (για να συνεχισεις τη δουλεια σου δλδ στο τερματικο) , το kate κολλαει.
Θα θελα να ξερω:
1)Γιατι συμβαινει αυτο;
2)Πως μπορω να το τρεξω (και καθε αλλο προγραμμα) απο το τερματικο χωρις τετοια προβληματα
3)Για να ξεκολλησει, δοκιμασα $killall kate, και μου εμφανιστηκε παραθυρο "το προγραμμα kate σταματησε να αποκρινεται μπλα μπλα, [τερματισμος διεγασιας/ακυρωση].
ι)Γιατι δεν τερματισε αμεσως; Νομιζα οτι οι kill, killall σημαινουν sudden, instant gruesome death για τις διεργασιες-θυματα.
ii)Βασικα δν ειμαι σιγουρος οτι το εν λογω παραθυρο ηταν αποτελεσμα της κιλλωλ, καποιες φορες απλα δεν εκανε τιποτα.
Αυτα.
(ελπιζω να ποσταρω στη σωστη ενοτητα)
όταν λες οτι κολλάει τι εννοείς? το ctrl+Z η C κτλ στη ουσία είναι σήματα. Που τα στέλνεις μέσω του τερματικού και λές κοίτα να δείς "εγώ θέλω να σταματήσεις την τρέχων διεργασία". Το τερματικό(δεν ξέρω ποιός ακριβώς) λαμβάνει αυτό το σήμα και εκτελεί κάποιο κομμάτι κώδικα που κάνει Kill την διεργασία. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα ψάξε για να σήματα τερματικού.
...αυτά τα αολίγα απο θέμα προγραμματισμού...

απο google