Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμ 2011, 20:08
από lucinos
όχι! το εξήγησα ότι πολλές γλώσσες είναι πολύ καλές για συγκεκριμένους σκοπούς. και αυτό περιλαμβάνει την Fortran και την COBOL τις οποίες τις ανέφερα ρητά, αλλά και την Html, την Javascript, τις sql, την PHP και άλλες που δεν ανέφερα ρητά. Γενικά το γεγονός ότι δεν ανέφερα πολλές γλώσσες ιδιαίτερα τής μετά-C εποχής δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για αυτές, ούτε κακό ούτε καλό. Τώρα η java δεν είναι κακή αλλά νομίζω δεν είναι καθόλου αναντικατάστατη και θεωρώ ότι είναι κακή ένδειξη ότι ποδηγετείται από εταιρεία. Το ίδιο και ακόμα χειρότερο ισχύει για την VB. Επίσης είμαι ίσως προκατειλημμένος κατά τής Ruby (που δεν ανέφερα). Γενικά τις μόνες που «καταδίκασα» είναι η παλιά καλή Basic (για την οποία δεν βρέθηκε σοβαρή κοινότητα να την κρατήσει ζωντανή) και την Pascal. Επίσης «επιτέθηκα» κάπως στην Logo, και την C++ την χαρακτήρισα «υπερτιμημένη» (όχι «άχρηστη»)

Για να το εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ για την προτίμησή μου στην ιδέα τής Python αυτό που λέω είναι ότι κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με προγραμματισμό χωρίς να έχει κάποιον πολύ συγκεκριμένο στόχο (αν έχει κάποιον πολύ συγκεκριμένο στόχο τότε θα πρέπει να ξέρει και τι χρειάζεται καλύτερα), εγώ με όσες πληροφορίες έχω αυτήν την στιγμή θα τον έστρεφα σήμερα κατευθείαν στην Python. Την δεκαετία τού 80 θα τον έστεφα στην Basic.