Δημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2011, 13:02
από lucinos
migf1 έγραψε:Ποιο ακριβώς είναι το θέμα; Διαφέρει από την περιγραφή του τίτλου;

Έχεις δίκιο ότι το θέμα είναι γενικό και δεν το περιορίζω σε αυτό που έχω στο μυαλό μου. Το σχόλιό μου ήταν κυρίως αντίθεση στην συνεχιζόμενη επανάληψη μιας κοινοτοπίας. Ένα εργαλείο για «τα πάντα» δεν θα έχουμε ποτέ και ούτε έχει νόημα να θέλουμε κάτι τέτοιο. Αλλά ένα εργαλείο «για όλους» θα έχουμε στο μέλλον. Δεν μπορώ να σε κατηγορήσω προφανώς ότι το σχόλιό σου είναι «εκτός θέματος», αλλά αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι η εξέλιξη και κυρίως το μέλλον τών γλωσσών.

Θέλω να γράψω κάτι πολύ πιο εκτεταμένο για την Python αλλά αυτά που θέλω να γράψω για κάποιες άλλες γλώσσες είναι λίγα και αν και είχα σκοπό να τα γράψω μετά θα τα γράψω τώρα. Η C κατά την γνώμη μου θα ζήσει «για πάντα». Κάποιος που θέλει να γράψει κώδικα και αυτός να είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμος ακόμα και στο «μακρινό» μέλλον η ιδανική επιλογή είναι η C. Θα περιοριστεί όμως αρκετά η χρήση της. Η C++, η java και η C# (που αυτήν την στιγμή είναι βεβαίως ζωντανές) θα πεθάνουν. Ότι θα φύγουν είμαι βέβαιος, το θέμα είναι ποιος θα τις αντικαταστήσει. Η γλώσσα που έχει την δυναμική να πάρει κατά το μεγαλύτερο μέρος την θέση τους (και όχι μόνο) και να γίνει διαχρονική αξία είναι η D. Αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον θα έχουμε λιγότερες γλώσσες. Οι πιθανότητες είναι ότι θα έχουμε ακόμα περισσότερες γλώσσες και θα γεννούνται διαρκώς νέες αλλά οι περισσότερες θα κάνουν τον κύκλο τους ή θα διατηρούνται σε κλειστούς εξειδικευμένους κύκλους. Ελάχιστες γλώσσες θα είναι σταθερές αξίες διαχρονικά.

Για τον προγραμματισμό στο μέλλον θα έχουμε τελείως διαφορετική άποψη αλλά περισσότερα για αυτό θα πω αργότερα.