Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2011, 01:36
Νομίζω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα... Απλά δεν ήταν ιδιαίτερα δόκιμος ως παράδειγμα, ο ελκυστής Lorentz.
Ας πέσουμε στην παράνοια όμως... Νομίζω ότι ακόμα και το αρχικό προγραμματιστικό παράδειγμα είναι τουλάχιστον "μη γενικεύσιμο". Κατηγορείς τρόπον τινά, την C για κάτι που δεν φταίει. Σε C/C++ (και σε κάθε γλώσσα προγραμματισμού) όπως είπες και εσύ σωστά, το θέμα βρίσκεται στον τρόπο αναπαράστασης/αποθήκευσης των μεταβλητών. Άρα τo να λες ότι:
Eίναι θέμα υλοποίησης (*) και όχι χάους. Σε τέτοια θέματα ο υπολογιστής σου είναι αρκούντως ντετερμινιστικός. Όπως προανέφερα, η ανεξήγητη συμπεριφορά ενός συστήματος δε σημαίνει πάντα ότι είναι δάκτυλος του Χάους, ίσως είναι του χρήστη...
@Dimitris: ε γιορτές που είναι, διακοπές μετά από καιρό...
Ας πέσουμε στην παράνοια όμως... Νομίζω ότι ακόμα και το αρχικό προγραμματιστικό παράδειγμα είναι τουλάχιστον "μη γενικεύσιμο". Κατηγορείς τρόπον τινά, την C για κάτι που δεν φταίει. Σε C/C++ (και σε κάθε γλώσσα προγραμματισμού) όπως είπες και εσύ σωστά, το θέμα βρίσκεται στον τρόπο αναπαράστασης/αποθήκευσης των μεταβλητών. Άρα τo να λες ότι:
είναι λάθος. Οφείλεται καθαρά σε κακό προγραμματισμό. Στην περίπτωση με τα equality relations: γιατί θεωρήθηκε ότι υπάρχει infinite αντί για finite precision arithmetic. Αυτό δεν είναι "χαοτικό" λοιπόν, απλά άθελα μας εθελοτυφλούμε.lucinos έγραψε:To σφάλμα δεν οφείλεται σε κακό προγραμματισμό. Η φύση τού προβλήματος το δημιουργεί. Δεν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε.
Eίναι θέμα υλοποίησης (*) και όχι χάους. Σε τέτοια θέματα ο υπολογιστής σου είναι αρκούντως ντετερμινιστικός. Όπως προανέφερα, η ανεξήγητη συμπεριφορά ενός συστήματος δε σημαίνει πάντα ότι είναι δάκτυλος του Χάους, ίσως είναι του χρήστη...
Spoiler: show
@Dimitris: ε γιορτές που είναι, διακοπές μετά από καιρό...