Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2011, 08:28
από kalakouentin
Σωστά. Ήταν ασαφής η διατύπωση μου. "Ο υπολογιστής σου είναι αρκούντως προβλέψιμος" θα ήταν πιο δόκιμο και λιγότερο παρερμηνεύσιμο. Αναφερόμουν σε ντετερμινιστικούς και μη-ντετερμινιστικούς αλγόριθμους· κοινώς κάθε εκτέλεση παράγει τα ίδια/επεξηγήσιμα αποτελέσματα άσχετα άμα αρχικά φαίνονται "απρόβλεπτα". Ίσως θα μπορούσα να πω "αρκούντως γραμμικός". Αλλά νομίζω και αυτό θα ήταν αμφίσημο από μόνο του. (Προφανώς υπάρχουν και χαοτικά συστήματα σε πεπερασμένες διαστάσεις ενός "κοινού" υπολοστικού αλγόριθμου αλλά δεν είναι ο "κανόνας" σε ένα badly-behaved πρόγραμμα.)
(Γενικά δεν ξέρω καν τί εννοείται ως μη-ντετερμινιστικό χάος. Η συντριπτική πλειοψηφία της βιβλιογραφίας του "Χάους" είναι για "Ντετερμινιστικό Χάος" άρα είναι σχεδόν περιττό να λες ότι αναφέρεσαι σε ντετερμινιστικά συστήματα. - Και ο ορισμός του Strogatz είναι κάπως φτωχός (είπα ότι το θεωρώ sloppy βιβλίο), δεν αναφέρεται καθόλου ούτε σε dimensionality ούτε σε topological mixing· γενικά, δεν υπολογίζουμε έναν Lyapunov exponent και άντε πάμε!)

Όταν είπες
lucinos έγραψε: Το σφάλμα δεν εξαρτάται από την Python. Η Python χρησιμοποιεί απλά την C. Επομένως η ευθύνη πέφτει στην C.
Ήταν φυσιολογικό να υποθέσω ότι δεν εννοείς του προγραμματιστές στην AT&T αλλα ότι εννοούσες ότι η ευθύνη πέφτει πάνω στους περιορισμούς της C, που θα είχε όπως οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού. Και επικεντρώθηκα στο γεγονός ότι οι χρήστες φταίνε αν δεν αναγνωρίζουν τους περιορισμούς.

Όπως είπα: Καλό το άρθρο, όχι τόσο καλό το παράδειγμα!

Με τί είδους ντετερμινιστικά μοντέλα απασχολήσε που ανέφερες?