Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2010, 09:24
από MakisM1
Medigeek, sokoban4ever,

Χαιρομαι αφανταστα που οι καθηγητες ειναι ακομα εδω και προθυμοι να βοηθησουν τον ...σκασιαρχη που ηρθε να παρει τα μαθηματα ενα χρονο αργοτερα!

Παιδια, οφειλω να σας συγχαρω για την καταπληκτικη ποιοτητα της δουλειας που βαλατε, βαζετε (και ελπιζω οτι θα βαζετε, μεχρι να αποφοιτησω...)!

Στα επι μερους σχολια:

α) Η ερωτηση μου γεννηθηκε γιατι εχοντας διαβασει οτι μονο η πρωτη γραμμη ειναι magic line (παρ'ολο που εχει το hash (#) διαβαζεται σαν οδηγια του κωδικα), μας εγινε η συσταση να βαλουμε δευτερη γραμμη με hash και το συστημα θα καταλαβει οτι ειναι οδηγια για τον τυπo encoding.

H αμεση ερωτηση που μου γεννηθηκε ηταν αν θα επρεπε να αφαιρεσω το # για να τρεχει το προγραμμα στην 2.6 και για να ειναι το προγραμμα συμβατο και με τις δυο εκδοσεις. Φυσικα η απαντηση ειναι οχι, το # παραμενει, και αν ειναι οδηγια encoding θα την εκτελεσει, αν ειναι κατι αλλο θα το μεταχειριστει σαν comment.

β) Ο Πυθωνας, της python, τω Πυθωνι..., την python, ω Πυθων! :lol: Ενταξει! Το εμπεδωσαμε κι αυτο! :thumbup:

Για την ιστορια, εξ αναγκης ξεκινησα να μαθω FORTRAN 66 το '78, γιατι με το που πηγα στην Αμερικη σαν research assistant, μου δωσανε 3 κουτες διατρητες καρτελες και μου ειπαν, 'αυτο το προγραμμα δουλευε στον υπολογιστη του ΜΙΤ, κανε το να δουλεψει στον δικο μας'... Στο πρωτο compile εβγαλε ενα κουβα diagnostics και ξεκινησα να μαθω FORTRAN. Το '81, στο Berkeley πια, ειχα αρχισει να προγραμματιζω για το διδακτορικο μου και λογω αλλαγης συστηματος, επρεπε να δουλευω απο το σπιτι. Πηρα λοιπον ενα Commodore 64 και εμαθα την Commodore 64 BASIC σε μια νυχτα...

Με το που τελειωσα το διδακτορικο μου, δεν ξαναγραψα σοβαρο κωδικα. Διαβαζα ομως FORTRAN γιατι ημουν υπευθυνος για ενα προγραμμα τυπου NASTRAN (debugging, verification & development) και επρεπε να καταλαβαινω τι εσπερναν οι προγραμματιστες. :?: :problem:

Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι δεν προλαβα την εξελιξη του 'αντικειμενοστραφους προγραμματισμου' (object oriented programming) και με φοβιζει... :shifty:

Θα δουμε.

Ευχαριστω πολυ για τις διευκρινησεις και τις συμβουλες σας. Ελπιζω να εχετε υπομονη!!!... :bow:

Φιλικα

ΜακηςΜ