Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2010, 19:20
από Crazy Nick
Λοιπόν παιδιά χαίρετε πρώτα απ'όλα.Η δουλειά σας ως τώρα που έχω δει κάτι λίγα είναι φανταστική και άξια επαίνων(γλύφω λίγο χαχαχ).Θέλω να εξηγήσω απο την αρχή πως ουδέποτε είχα καμία σχέση με linux και κατ'επέκταση και με προγραμματισμό.
Πάντα χρησιμοποιούσα Windows(λυπήθηκα γι'αυτό στην πορεία).Πάντα όμως ήθελα να ασχολειθώ βαθύτερα με τους υπολογιστές και γι'αυτό αποφάσισα(ίσως είναι λίγο αργά δεν ξέρω,είμαι 21)να ξεκινήσω να μαθαίνω προγραμματισμό.Καποιοι μου πρότειναν να ξεκινήσω με python και έπειτα με pascal και μετά java κ.τ.λ...
Έτσι μέσα απο ψάξιμο στο google κατέληξα στην σελίδα σας καθώς μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα.
Να μην τα πολυλογώ ξεκίνησα να διαβάζω χθες τα μαθήματα για την python.Κατέβασα την έκδοση του ubuntu 10.10,την αποθήκευσα σε εξωτερικό σκληρό και ξεκίνησα.Όλα καλά μεχρι το σημείο να μπορώ να εμφανίσω το μήνυμα "Χαίρε Κόσμε"($ python3 helloworld.py
Χαίρε, Κόσμε!)...
Τώρα αρχίζει το πρόβλημα.Δεν μπορώ να καταλάβω 1) την εντολή chmod στο πρόγραμμα για δικαίωμα εκτέλεσης(που το πληκτρολογούμε αυτό;Στο τερματικό ή ανοίγουμε νέο έγγραφο και το αποθηκεύουμε με την ίδια ονομασία π.χ helloworld.py;;;;;;)
2)Τι είναι το πρόγραμμα env που πρέπει να προσθέσουμε αν δεν ξέρουμε που βρίσκεται ένα αρχείο και κατ'επέκταση 3) τί είναι αυτό το περίφημο PATH και πως το χρησιμοποιούμε;Το αποθηκεύουμε σε κάποιο φάκελο ή το δίνουμε εντολή στο τερματικό;Αυτά τα ολίγα...Το ξέρω πως θα σας φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά δεν έχω ιδέα απο προγραμματισμό ακόμα. :eh: Βέβαια έχω τρομερή όρεξη για μάθηση και διάβασμα :geek: .Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ενδιαφερθεί να μου απαντήσει! :bow: :bow: :bow: