Δημοσιεύτηκε: 24 Αύγ 2011, 18:01
Τις λύσεις μπορείς να τις δεις εδώ για να καταλάβεις: viewtopic.php?f=55&t=6057&p=60970#p60970
Ερώτηση 3:
Μην χρησιμοποιείς το:
Στην python καλύτερα μπορείς να βάλει απλώς το παρακάτω:
---------------------------
Στο παραπάνω η πρώτη γραμμή χρειάζεται ενώ η δεύτερη είναι απλώς ένα σχόλιο.Η πρώτη ονομάζετε γραμμή shebang.Το #! δεν αντιλαμβάνεται ως σχόλιο από την Python αλλά περιμένει μετά από αυτό να δηλωθεί η τοποθεσία ενός προγράμματος.Αυτό δηλώνει πως το πρόγραμμα μας θα πρέπει να εκτελεστεί από αυτό το διερμηνευτεί όταν έρθει η ώρα της εκτέλεσής του.Διάβασε καλύτερα την σελίδα 15 του βιβλίου στην παράγραφο "Πως δουλεύει"
Ναι, σωστά.
Εννοεί μια άπειρη επανάληψη.Πάρε παράδειγμα τον παρακάτω κώδικα:
Ερώτηση 3:
Μην χρησιμοποιείς το:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
import msvcrt
msvcrt.getch()
Στην python καλύτερα μπορείς να βάλει απλώς το παρακάτω:
input()
#!/usr/bin/python3
#Filename: askisi3_9.py
Στο παραπάνω η πρώτη γραμμή χρειάζεται ενώ η δεύτερη είναι απλώς ένα σχόλιο.Η πρώτη ονομάζετε γραμμή shebang.Το #! δεν αντιλαμβάνεται ως σχόλιο από την Python αλλά περιμένει μετά από αυτό να δηλωθεί η τοποθεσία ενός προγράμματος.Αυτό δηλώνει πως το πρόγραμμα μας θα πρέπει να εκτελεστεί από αυτό το διερμηνευτεί όταν έρθει η ώρα της εκτέλεσής του.Διάβασε καλύτερα την σελίδα 15 του βιβλίου στην παράγραφο "Πως δουλεύει"
έγραψε:Εδώ αυτό που μου έρχετε στο μυαλο είναι το false (ψευδής)=0 και true (αληθής)=1 αλλά δεν ξέρω.... :@
Ναι, σωστά.
learne/hack έγραψε:Ερώτηση 6
Και εδώ επίσης γ*****... :@ όπως και στο 4 & 5.... :@κοιτάω και το βιβλίο....
αλλά τίποτα.. :@
![]()
![]()
Τι εννοεί : Δείξτε 2 απλά παραδείγματα ατέρμων βρόγχου ( forever loop ) ;;;;; Μπορεί κάποιος σας παρακαλώ πάρα πάρα πολύ να μου εξηγήσει..;; :/ ;(
Εννοεί μια άπειρη επανάληψη.Πάρε παράδειγμα τον παρακάτω κώδικα:
x = 10
while x == 10:
print(x) #θα τυπώνει χωρίς σταματημό το x μιας και δεν πρόκειται το x να αλλάξει τιμή ποτέ.