Δημοσιεύτηκε: 09 Ιουν 2014, 19:48
από Ilias95
midkin έγραψε:Από σήμερα το πρωί, άρχισα να παρακολουθώ και κάποια ενδιαφέροντα video toutorial από το youtube στα ελληνικα!

Αν σου αρέσει αυτός ο τρόπος διδασκαλίας (μέσα από videos) τότε προτείνω ανεπιφύλακτα το Intro to Computer Science του Udacity. Εκτός από python καλύπτει εισαγωγικές βασικές έννοιες για την Επιστήμη των Υπολογιστών και μάλιστα προχωρώντας το course θα υλοποιήσεις ένα πραγματικό πρόβλημα, το χτίσιμο μιας search engine (ναι, όπως το google). Τα μαθήματα είναι διαδραστικά και έχει συνεχώς ασκήσεις και quiz που θα σε βοηθήσουν. Αν έχεις όρεξη, go for it!

Τώρα από βιβλία, δυστυχώς το βιβλίο που μου αρέσει πολύ και προτείνω εγώ, το Dive into Python 3 απευθύνεται σε άτομα που έχουν μια κάποια εμπειρία στον προγραμματισμό οπότε δεν είναι ότι καλύτερο σ' αυτό το στάδιο. Θα στο πρότεινα για αργότερα όμως.

Ρίξε αν θες μια ματιά σ' αυτό το ποστ: http://www.insomnia.gr/topic/478038-%CE ... ry52205556

έγραψε:μπερδευόμουν για το τι ακριβώς ήθελε να μου πει όταν μέσα στο κείμενο αναφέρονταν και οι αγγλικοί όροι για τον προγραμματισμό!

Και όλοι οι υπόλοιποι μπερδευόμαστε με τους ελληνικούς όρους για τον προγραμματισμό. :P Πέρα απ' την πλάκα, οι μεταφράσεις όρων της πληροφορικής στα ελληνικά συνήθως δεν είναι ότι καλύτερο.