Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούλ 2010, 00:41
από dim459
Aν και παλιό το thread, οδήγηθηκσ εδώ από ένα πρόσφατο link στην κατηγορία <<Γενικά>>.
Σας διαβεβαιώ πως εάν οι εκπομπές εκτός από συζήτηση πρόκειται να περιλαμβάνουν και τη μετάδοση έστω και ενός τραγουδιού, κατά νόμον απαιτείται η καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων.
Αυτό που κάποιος έγραψε περί ασφαλιστικών μέτρων στέκει. Αν πάτε στην Ευελπίδων θα δείτε καθημερινώς το έκθεμα μιας τουλάχιστον αίθουσας εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων σχεδόν να μονοπωλείται από τέτοιου είδους υποθέσεις, οι οποίες δεν στρέφονται μόνο κατά σταθμών, αλλά ακόμη και κατά ιδιοκτητών καφετεριών και καφενείων που παίζουν μουσική.
Το αν κάτι τέτοιο θα συμβεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πάντως είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο.
Με μια επιφύλαξη σχετικά με τυχόν τροποποιήσεις ή και ειδικότερες διατάξεις, μιας και δεν είναι ακριβώς το αντικείμενο ενασχόλησής μου, νομίζω ότι οι σχετικές ρυθμίσεις προβλέπονται με το νόμο 2121/1993.
Eιλικρινά δεν ξέρω πως κατοχυρώνεται κανείς σχετικά με το αν μετέδωσε αποκλειστικά μη copyrighted μουσική, όμως αφενός μεν το βλέπω ελαφρώς ριψοκίνδυνο, διότι το παραμικρό λάθος μπορεί να επιφέρει βαριά χρηματικά πρόστιμα, αφετέρου δε έχω τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το ποιος θα κάτσει να ακούσει.
Δεν μπορώ να φανταστώ ακροαματικότητα με πέντε ματραχαλέους να συζητάνε για linux (προσωπικά προτιμώ να διαβάζω) και στο μεσοδιάστημα ή στο <<χαλί>> να ακούτε εμένα να παίζω πιάνο.
Anyway, γούστα είναι αυτά, δεν το θέτω υπό την έννοια της αυθεντίας, αλλά ως προβληματισμό.