Δημοσιεύτηκε: 11 Αύγ 2019, 17:39
από George Roupos
Γεια σας,

Λέγομαι Γιώργο και είμαι "σχετικά" καινούργιος-παλιός στο ubuntu, υπό την ένοια ότι έχω τοποθετήσει στο σταθερό μου υπολογιστή (deskotp) την διανομή ubuntu και έως ένα βαθμό μπορώ να διαχειρίσωμαι αυτή την διανομή linux. Χρόνια χρησιμοποιούσα Windows της Microsoft και για αυτό το λόγο χρησιμοποιώ την φράση που διατύπωσα πριν.
Έχω τελειώσει Μηχανικός Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και τα πιο πολλά προγράμματα - εφαρμογές τα βρίσκω πιο εύκολα στα Windows συγκριτικά απότα Ubuntu Linux. Και έχω παρατηρήσει ότι έως ένα βαθμό δυσκολεύομαι να κάνω install κάποιες εφαρμογές στο ubuntu.
Τότε σας προτείνω - άμα γίνεται - να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, εφόσον το επιθημείτε και εσείς. Η πρότασή μου είναι η εξής, όλοι που είμαστε και θέλουμε να ασχολιθούμε με το linux Ubuntu δεν είμαστε πληροφορικάριοι (είτε επαγγελματικά είτε έχουμε τις γνώσεις αυτές) αλλά κάτι άλλο, και με βάση την παρατήρησή μου, να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και να φτιάξουμε τις αντίστοιχες εφαρμογές ή παρόμοιες που υπάρχουν στα Windows εδώ πέρα, και το install να είναι εύκολος, γρήγορος και κατανοητός.
Για παράδειγμα, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές οι οποίες απευθύνονται στους μηχανικούς (γενικά), όπως το Autocad που σχεδιάσεις κυρίως μηχανολογικά σχέδια (είτε σε 2d είτε σε 3d διάσταση), όπως υπάρχουν εφαρμογές για σχεδίαση ηλεκτρολογικού - ηλεκτρονικού σχεδίου. Να κάνουμε κάτι τέτοιο.