Δημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2009, 19:08
από filippos.xf
prov83 δεν είδα πουθενά να γράφει ότι με την προσπάθεια αυτή σημαίνει ότι το Ubuntu είναι δικό μας, όσο για τον όρο Marketing πίστεψε με δεν έχω κανένα πρόβλημα να αλλάξει ο όρος. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα μίσους ή έχθρας, καμία σχέση. Το αν συνάδουν οι κινήσεις της προσπάθειας η όχι νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς να το πεις αυτό, αφού δεν έγιναν προσπάθειες καν. Και στο Ubuntistas ίσως στα επόμενα τεύχη να δεις κάτι σχετικό με την προσπάθεια βασικά. :)

Δεν ξέρω αν διάβασες αυτό το θέμα (http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=44&t=5605) αλλά κάπου εκεί μέσα, είπα τα εξής:
filippos.xf έγραψε:Όμως το Ubuntu δεν θα φτάσει ποτέ σε μεγάλο επίπεδο αν δεν γίνει μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από τους ίδιους τους θαυμαστές-χρήστες του. Χρειάζεται μεγαλύτερη προώθηση και διαφήμιση δίχως να διαγράφει την φιλοσοφία που έχει ήδη.

ακριβώς επειδή:
filippos.xf έγραψε:Αυτή η φιλοσοφία που έχει το Linux και οι διανομές του, για μένα είναι εκπληκτική. Θεωρώ ότι το Linux στον χώρο της τεχνολογίας είναι κάτι το πολύ ωραίο. Τέτοια φιλοσοφία πραγματικά θα έπρεπε να υπήρχε και σε άλλους χώρους, τομείς στην ζωή των ανθρώπων.

Πέρα όμως από την φιλοσοφία, το καλύτερο γεγονός είναι ότι και λειτουργικά είναι σαφέστατα ανώτερο από το λογισμικό της Microsoft.
Δεν νομίζω να χάλαγε κάποιον θαυμαστή του Ubuntu αν καταφέρναμε να έμπαινε το Ubuntu στα σχολεία για παράδειγμα, και επιπλέον ποιο είναι το πρόβλημα του να μοιραζόμαστε τα καλά που υπάρχουν γύρω μας με τους συνανθρώπους μας. Δεν πάμε να κερδίσουμε χρήματα, ούτε να πούμε ψέματα.