Δημοσιεύτηκε: 21 Ιουν 2009, 00:58
από ilpara
prov83 έγραψε:Ο όρος και η έννοια του marketing δε συνάδουν με το λογισμικό ανοικτού κώδικα
...
Αλλά στο μυαλό μου προώθηση σημαίνει ανάπτυξη λογισμικού
Πιστεύω ότι έχεις παρεξηγήσει τον όρο marketing και όχι αδίκως αφού όπως και πολλοί άλλοι όροι έχουν δυσφημισθεί από εταιρίες ή επαγγελματίες που χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα και συχνά ανήθικα. Marketing όμως κάνει και η Greenpeace, και η WWF, και η UNICEF, και τα Guide Dogs For The Blind Association, και κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει καταφέρει να επιβιώσει στο πέρασμα των χρόνων επιφέροντας μικρές ή μεγάλες βελτιώσεις στην ζωή μας!

Το ελεύθερο λογισμικό είναι συχνά ανώτερο τεχνολογικά, αλλά υστερεί σε ποσοστό χρηστών έναντι του ιδιοταγούς και κλειστού λογισμικού λόγω ανύπαρκτου marketing. Και η πρώτη και βασική δράση marketing που χρειάζεται το ελεύθερο λογισμικό είναι να το κάνεις γνωστό, να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει μια επιλογή ακόμα! Διάβασε στο 2ο τεύχος του Ubuntistas τον Κώστα Πούλιο στη συνέντευξη (σελ 13) να δηλώνει:
logari81 έγραψε:... θυµάµαι πόσο εξαπατηµένος ένιωσα για τα τόσα χρόνια άγνοιας όταν ξαφνικά ανακάλυψα το θησαυρό προγραµµάτων και ανθρώπων στον χώρο του ΕΛ/ΛΑΚ. Θεωρώ σηµαντικό εποµένως να συµβάλω στη διάδοση αυτής της πληροφορίας σε άλλους χρήστες Η/Υ.
...και άποψη μου είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος και για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που δεν κάνει -ένα μπράβο από εμένα στον logari81 γιατί προσφέρει :!: