Δημοσιεύτηκε: 25 Ιούλ 2009, 22:55
από Asterion
Σε 2 εβδομάδες περίπου από σήμερα, θα τοποθετηθούν 30 Η/Υ (σχεδόν όλοι είναι P4-1GB Ram) με λειτουργικό Ubuntu 9.04-32 bit σε μεγάλη σχολή ΙΕΚ/Κολέγιο της Αθήνας και θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση πρωτοετών κυρίως φοιτητών, των οποίων το βασικό πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει απλά μαθήματα σε υπολογιστή, όπως π.χ. Επεξεργασία Κειμένου, δημιουργία απλών Λογιστικών Φύλλων κλπ.
Να σημειώσω πως ουδεμία επαγγελματική σχέση έχω με σχολές και κολέγια, παρά μόνο με τον ιδιοκτήτη του, σε άλλες δραστηριότητες.
Το project αποδεικνύεται αρκετά περίπλοκο και το “στοίχημα” που έχω βάλει με τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ, προσωπικό. Αν καταφέρουμε να κρατήσουμε τη Μicrosoft εκτός του τμήματος της σχολής για 2 ολόκληρα εξάμηνα, θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα και για τα υπόλοιπα τμήματα. Αν κατάλαβα καλά πρόκειται περί μικρής επανάστασης στον τομέα των κολεγίων.
Το σημείο που θα χρειαζόμουν βοήθεια είναι το νομικό. Πρέπει να παρουσιάσω κάποιες άδειες χρήσης κλπ στο νομικό τμήμα της εταιρείας, ώστε να είναι κι αυτοί κατοχυρωμένοι και να πάρουμε την άδειά τους, για να προχωρήσουμε. Είναι φυσικά προφανές πως ο επιχειρηματίας δε θα κάνει βήμα χωρίς τη θετική τους γνωμοδότηση.
Αν γνωρίζετε κάποια link ή έχετε να μου δώσετε κάποιες έτοιμες ή/και δοκιμασμένες λύσεις, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα, καθότι με όλα τα παραπάνω έχω ήδη προκαταβάλει και την καλοκαιρινή μου άδεια, από άποψη χρόνου :-(
Αυτό εδώ http://www.ubuntu.com/community/ubuntustory/licensing π.χ αποτελεί την τελική άδεια χρήσης του προϊόντος;

Το φθινόπωρο υπόσχομαι να γράψω “How-To-οδηγός διείσδυσης σε ιεκ” :-)