Δημοσιεύτηκε: 02 Σεπ 2009, 14:52
από filippos.xf
Spoiler: show
filippos.xf έγραψε:Καλησπέρα.

:think: Πριν μια εβδομάδα περίπου έκανα μερικές σκέψεις για την συμμετοχή του θηλυκού φύλου στην κοινότητα, για τις γυναίκες που χρησιμοποιούν το Ubuntu, όσες δεν ασχολούνται με υπολογιστές και αυτές που χρησιμοποιούν Windows. Πέρα από τις όποιες διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών θεωρώ αναγκαίο να προσεγγίσουμε τις γυναίκες με χαλαρό τρόπο, δείχνοντας κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα όταν μια γυναίκα δεν έχει ιδέα από υπολογιστές γιατί προφανώς δεν έχει ασχοληθεί πρέπει να ακολουθήσουμε μια λογική διαδικασία πληροφόρησης δίχως να γινόμαστε κουραστικοί βέβαια. Σε βίντεο μπορούμε να συνδυάσουμε εικόνα, ήχο και κείμενο, θεωρώ έναν πολύ καλό τρόπο το να παρουσιάσουμε σε γυναίκες με μικρά αναλυτικά βίντεο (καλοφτιαγμένα) τις απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο ξεπηδούν οι πληροφορίες και αγγίζουν κάποιες αισθήσεις των ανθρώπων και φυσικά τα βίντεο πρέπει να είναι εξολοκλήρου στα ελληνικά.

• Τι είναι ένας υπολογιστής;
  • Τι μπορεί να προσφέρει ένας υπολογιστής;
  • Τι είναι το ΕΛ/ΛΑΚ;
  • Τι είναι το Ubuntu;
  • Παρουσίαση της Ελληνικής κοινότητας του Ubuntu.

Εφόσον πληροφορηθούν με καλό τρόπο και μάθουν τα βασικά μετά είναι εύκολο να βρουν διάφορες ασχολίες που μπορούν να κάνουν με τους υπολογιστές.

Όσα ανέφερα παραπάνω είναι μερικές πρόχειρες σκέψεις.

Στο προηγούμενο μου ποστ σε αυτό το θέμα ανέφερα πέντε ερωτήσεις οι οποίες μπορούν να παρουσιαστούν ως απαντήσεις σε βιντεάκια. Προσθέτω άλλη μια ερώτηση --> Τι είναι το διαδίκτυο και τι δυνατότητες μας παρέχει;

ubuderix έγραψε:Συμφωνω απολυτα αλλα το να κανω εγω την παρουσιαση (π.χ στα παιδια μου στο σπιτι) που δεν εχω τις απαιτουμενες γνωσεις για να λυσω τυχον αποριες ειναι αρκετο? και σαν και μενα πολλοι αλλοι.Αρα σε καποιο χωρο με τα λαπτοπ και με πολλη ορεξη για μαθηση?Ο καθενας στον τοπο του

Γεια σου ubuderix. :)
Προσωπικά τις σκέψεις που έκανα θα τις έχω υπόψην μου, θα προσπαθήσω με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να υλοποιήσω κάποια πράγματα ώστε να διευκολυνθούμε όλοι στο θέμα που συζητάμε.