Δημοσιεύτηκε: 27 Νοέμ 2011, 17:17
evolgen έγραψε:Ρε παιδιά, ο κάθε άνθρωπος με βάση τη γνώση και τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τα -όποια- χρόνια ζωής του, εκφράζει απόψεις. Καλύτερα να μην είμαστε δογματικοί. Αν κάποιος σε είπε "βαθιά νυχτωμένο", το είπε γιατί η εμπειρία του διαφωνεί με την κοσμοθεωρία σου. Δεν είναι κακό να ακούμε και τι έχει να πει ο άλλος πού και πού, ειδικά αν ο άλλος έχει περισσότερα χρόνια εμπειρίας από εμάς.
Η όλη κατάσταση μου θυμίζει έναν κολλητό μου φίλο που σπουδάζει ΗΜΜΗΥ και μου αράδιαζε τις -παράλογες- θεωρίες του για το θερμικό σοκ των κυττάρων, όταν η μόνη επαφή του με τη βιολογία ήταν στο σχολείο, κι αυτή αναγκαστικά. Εκεί κάθισα και του εξήγησα πως αυτά που έλεγε δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Δηλαδή αυτός έπρεπε να παρεξηγηθεί για αυτό;
Δε λέω να μην έχουμε γνώμη και άποψη, αλίμονο. Αλλά να μην πετάμε έτσι εύκολα χαρακτηρισμούς για άτομα που μπορεί να είναι στον "χώρο" περισσότερα χρόνια από εμάς.
Με βλεπεις να εχω παρεξηγηθει? Απλα ο δρομος προς την επιτυχια ας το πουμε
δεν ειναι ποτε ενας. Θα ακουσω αυτα που εχει να μου πει ο φιλος αλλα οταν αρχιζει
τους χαρακτηρισμους , τα γεγονοτα απο το παρελθον και αλλα πολλα ξεφευγει απο τον
σκοπο που ειχε εξαρχης. Λεει παραπανω απο οσα χρειαζεται και ενδεχεται ειτε να εκνευρισει τον αλλον
ειτε να τον ωθησει στο να κανει και λιγη πλακα. Δεν το εκανα κακοπροαιρετα.
EDIT: Στο προ-προηγουμενο ποστ οταν ειπα για διαγραφη εννοουσα στα μηνύματα!