Δημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2010, 10:39
από MakisM1
Προσωπικα, αλλα εχω προσεξει και αλλους χρηστες που βοηθαν (πολυ πιο εμπειρους απο μενα) να μην ανακατευονται να βοηθησουν σε καποιο θεμα που εχει 'αναλαβει' ηδη καποιος συμφορουμιτης με 'καρμα'. Εκτος εαν συμπεσουν οι απαντησεις μας.

Μου εχει τυχει να ξεκινησω την ιδια στιγμη με αλλο συμφορουμιτη και να 'παραιτηθει' λογω της εισοδου μου. Του εστειλα ΡΜ να συνεχισει αυτος, γιατι πρεπει οι νεωτεροι να παιρνουν σιγα-σιγα το θαρρος της γνωμης τους και να πολλαπλασιαζονται οι χρηστες με 'καρμα'.

Αν εχει ξεκινησει την βοηθεια καποιος αλλος, απλα παρακολουθω και αν δω οτι παραλειφθηκε κατι, η παει να στραβωσει, θα μπω και θα κανω μια παρατηρηση υπο μορφην ερωτησης (συνηθως).

Οσον αφορα τη βοηθεια με 'ξερες' εντολες τερματικου, εκτος απο τους τρεις συνηθεις υποπτους (fdisk -l, lsusb, lspci -nn) παντα προσπαθω (αν μπορω) να καθοδηγησω τον χρηστη μεσω GUI ακομα και αν ξερω τη εντολη(ες) για τερματικο.

Η φιλοσοφια ειναι οτι ο χρηστης οχι μονο βλεπει τι κανει, αλλα και ποιες ειναι οι εναλλακτικες λυσεις, άλλα options και αισθανεται οτι 'το κατεχει' καλυτερα απο μια εντολη.

Χαρακτηριστικο παραδειγμα παραπομπη στο Synaptic η και στο επαρατο Software Center αντι για sudo apt-get. Γιατι ετσι, ο χρηστης βλεπει και τι αλλο υπαρχει, πιθανον εξτρα πακετα κλπ.

Προσωπικα, θα προτιμουσα να αφαιρεθει το post count, γιατι αυτο και αν δινει λανθασμενες εντυπωσεις... Στην προσωπικη μου περιπτωση, υπαρχουν ενα σωρο χρηστες με 3πλασιες γνωσεις απο μενα και το 1/3 του post count και οσο και χρηστες με 3 φορες το δικο μου post count αλλα με πολυ περισσοτερο απο τις τριπλασιες γνωσεις απο μενα. Το μονο που λεει το post count ειναι οτι συμμετεχω (για καλο η για κακο...).

Φιλικα

ΜακηςΜ