Δημοσιεύτηκε: 22 Ιαν 2011, 11:15
από simosx
@mangelasakis:

1. Πραγματικά από όλους τους οδηγούς μπορούμε να κάνουμε επιλογή και να αναδείξουμε τουλάχιστον ένα μικρό μέρος, που είναι περισσότερο σημαντικό, για τώρα. Κάνει τη δουλειά ευκολότερη.
2. Για την ενημέρωση των οδηγών με το σκεπτικό ελ/λακ, πρέπει να έχουμε περισσότερα από ένα άτομα που το κάνουν. Αν υπήρχε ένα άτομο, θα προσφερόταν ήδη.
Αυτή τη στιγμή μόνο οι συντονιστές είναι σε θέση να κάνουν διορθώσεις στους οδηγούς. Με ποιο τρόπο θα μπορούσαν περισσότεροι να βάλουν χέρι;
Να αντιγράψουμε τους οδηγούς που χρειάζεται κάπου αλλού όπως Google Docs και επεξεργαζόμαστε εκεί; Εξαρτάται αν έχουμε προσφορά από άλλα άτομα να βελτιώσουν ένα οδηγό.
3. Αναφέρεις το «manual partitioning». Προσωπικά πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα φτιάξει κάποιος τα / και swap, μπορεί να φτιάξει και τα /, /home και swap.
Πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο να υπάρχει διαχωρισμός σε επίπεδο συστήματος αρχείων των προσωπικών δεδομένων από τα αρχεία συστήματος.

Αρκετοί χρήστες εγκαθιστούν πακέτα από PPA και αντικαθιστούν βασικά πακέτα της διανομής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να αποτυγχάνει μια αναβάθμιση.
Θέλουμε οι χρήστες να δοκιμάζουν πράγματα, και με το ξεχωριστό /home μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην αρχική κατάσταση. Μόλις το Ubuntu μεταβεί στο σύστημα αρχείων btrfs (ίσως στο 11.10),
θα απλοποιηθεί αρκετά το όλο ζήτημα με τα συστήματα αρχείων. Ωστόσο για τώρα, πιστεύω ότι το /home είναι ό,τι πιο ασφαλές.
Μπορείς ακόμα και να αλλάξεις διανομή όταν έχεις ξεχωριστό /home.

Είναι εφικτό να αναβαθμίσεις το Ubuntu ή και να το εγκαταστήσεις ξανά με τη δυνατότητα να διατηρήσεις το /home (αν τα έχεις βάλει όλα μαζί). Υπάρχει σε επιλογή κατά την εγκατάσταση.
Είναι κάτι που δεν το έχω δοκιμάσει, δεν έχω ακούσει άλλους να το έχουν δοκιμάσει, και δεν είμαι σε θέση να το προτείνω για γενική λύση. Αν έχεις προσωπική εμπειρία σε κάτι τέτοιο, ανέφερέ το.