Δημοσιεύτηκε: 22 Ιαν 2011, 14:21
από s.dalas
Xαίρομαι που έρχεται στην επιφάνεια ένα θέμα που το είχα ανοίξει πριν κάποιους μήνες.

Να πω πως ενω έγινε πολύ καλή δουλειά στην αρχικη σελίδα της κοινότητας, εδώ στη σελίδα του φορουμ ουτε καν μπήκαν στον κοπο να απαντήσουν οι αρμόδιοι, ούτε καν στα προσωπικά μηνυματα που έλαβαν. Αναφέρομαι φυσικά στην ομάδα των Διαχειριστών που είναι υπεύθυνη για τις αλλαγές στο φορουμ.

@mangelasakis
Οι οδηγοί είναι αποτέλεσμα μια προσπάθειας ενός μέλους του φορουμ ή μιας προσπάθειας ενος μέλους με τις παρατηρήσεις - συμπληρώσεις άλλων μελών.
Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί θα κάτσει να διαβάσει. Ετσι είναι ο κόσμος του λινουξ αυτή τη στιγμή και το ubuntu είναι ισως το πιο κοντινό στη νοοτροπια next-next που κουβαλάμε απο τα windows. Αν κάποιο μέλος χρειάζεται μια λύση άμεση μπορεί να διαβάσει το φορουμ και αν δεν υπάρχει να ρωτήσει. Θα μπορούσανε όλοι να περνάνε το ndis για το ασύρματο αλλά μόλις αλλάξουνε κάρτα και οι οδηγοί της νεας θα έχουν φαει blacklist απο τη χρήση του ndis μια τρυπα στο νερό κάναμε. Αρα θέλει οπωσδήποτε ΑΝΑΛΥΣΗ του τι παει να κάνει ενας χρήστης.

Ζητάμε πολλές φορές αποτελέσματα μιας σειράς εντολών απο τους χρήστες με πρόβλημα που ασκοπούν στη διάγνωση του προβλήματος. Οι περισσότεροι απο εμας πολλές φορές είτε λόγω βιασύνης είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω βαρεμάρας δεν αναλύουμε τι ακριβώς ζητάμε απο το χρήστη. Τί διαβάζουμε απο αυτές τις εντολές. Αυτό είναι λάθος. Μπορεί το χρήστη να μην το νοιάζει γιατί απλά θελει να λύσει το πρόβλημα του, αλλά δεν το βηθάμε έτσι να μπει στο νεο κόσμο του λινουξ.

Δεν είμαι κανένας γκουρού, ουτε καν πληροφορικάριος. Εμαθα κάποια πράγματα απο ανάγκη για κάποια προγράμματα που χρησιμοποιούσα στο εργαστήριο της σχολής μου (που δεν είναι σχολή υπολογιστών) και τα υπόλοιπα απο όρεξη και αγάπη για αυτό το λειτουργικό συστημα. Κράσαρα πάρα πολλές φορές το μηχανάκι μου απο το Red Hat μέχρι σήμερα. Οπως επίσης και με το ubuntu ανοίχτηκα και σε πολλούς φίλους μου οι οποίοι το χρησιμοποιούν κατά κόρον πλεον, ενω με αλλες διανομές δε μπορούσα να το κάνω. Επομένως δεν πέρνω τίποτα δεδομένο για τις γνώσεις κάποιου. Απαντώ απο το επίπεδο γνώσεων της υπογραφής του, ή αν δεν έχει καταλαβαίνοντας τι μπορεί να γνωρίζει απο τα προηγούμενα ποστ του στο φορουμ. Ο αριθμός δημοσιεύσεων με αφήνει παντελώς αδιάφορο.

Για την ανανέωση των οδηγών δεν μπορεί να το κάνει ένας... Ας πούμε οτι πέρνω εγώ τη θέση. Μπορεί να γνωρίζω απο install & grub αλλά δε γνωρίζω απο δίκτυα, ή απο άλλες εφαρμογές που αναλύονται στους οδηγούς.
Πως θα τους αναβαθμίσω αν δε γνωρίζω????
Το παράδειγμα για εμένα ήταν για να μη χρησιμοποιώσω άλλο μελος, ουτως η άλλως διαφωνώ με την ύπαρξη ενος τέτοιου "υπεύθυνου".
Αν θες να βοηθήσεις την αναβάθμιση των οδηγων πόσταρε τις εξελίξεις στο τέλος τους στο θέμα που αναλύονται και αν είναι σωστές θα προστεθούν στον οδηγό απο τους συντονιστές.

Για τον οδηγό του grub2 επειδή ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, αν διάβαζες καλύτερα, θα έβλεπες οτι δεν είναι δημιουγία απο μέλος του φορουμ, αλλά μετάφραση του υπερπλήρη-οδηγού Grub2 του help ubuntu community. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Εκεί αναφέρει και τον grub legacy, και τον αναφέρει και στην μετάφραση.
Δε χρειάζεται κανένας να διαβάσει όλη αυτή την καθόλα σωστή ανάλυση για να επαναφέρει το grub2. Υπάρχει οδηγός με 3 μεθόδους συνοπτικά και όμορφα....

Αν κάτι άφησα θολό εδώ είμαστε.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.