Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2011, 19:20
από evolgen
Ξεκινώ αυτή τη συζήτηση, επηρεασμένος από εδώ. Το θέμα με τις κατηγορίες είναι κάτι που έχει προβληματίσει και εμένα στο παρελθόν. Χωρίς να θέλω να θίξω οποιονδήποτε εδώ μέσα, ούτε τους διαχειριστές, ούτε κανέναν, πιστεύω πως αξίζει να γίνει μια γενικότερη συζήτηση για τις κατηγορίες και πιθανές τροποποιήσεις τους.

Ένα πρώτο παράδειγμα είναι το θέμα του μέλους lucinos, όπου παρουσιάζεται συνοπτικά η ιστορία του Linux. Συμφωνώ με το μέλος, ότι το "Περί Ανέμων" ίσως να μην ταιριάζει στο thread εκείνο. Το "Περί Ανέμων" μοιάζει με ένα τεράστιο χωνευτήρι για πάσης φύσεως θέματα, γεγονός που μειώνει θέματα με κάπως μεγαλύτερη σημασία, καθώς χάνονται ανάμεσα σε απορίες νέων μελών, συζητήσεις για τραγούδια κτλ, no offence meant. Η πρότασή μου είναι η δημιουργία μιας γενικότερης κατηγορίας του στυλ "Τι είναι Linux" ή "Τι είναι ελεύθερο λογισμικό", όπου θα γράφονται άρθρα, videos ή οτιδήποτε για την ιστορία του Linux, του FreeBSD ίσως, του GNU project, ώστε κάποιος που δε γνωρίζει να μπορεί να πληροφορηθεί άμεσα. Κι όταν λέω ιστορία εννοώ και αυτά που γίνονται τώρα, για παράδειγμα "τι σημαντικό έγινε το μήνα που μας πέρασε στο ελ/λακ".

Αυτά, περιμένω δικά σας σχόλια και αντιδράσεις, παρακαλώ. :)