Δημοσιεύτηκε: 20 Φεβ 2011, 22:35
έγραψε:Πιστεύω πώς η ιδέα τού `κάρμα` δέν είναι κακή, όμως γιά νά συνδέει αντικειμενικά το σύμβολο μέ τίς γνώσεις τού μέλους θά πρέπει νά υπάρχει καί η αντίστοιχη προσφορά του σέ θέματα πού τίς αποδεικνύουν, όπως γιά παράδειγμα η συγγραφή οδηγών ή κάτι αντίστοιχο.
Έτσι αποδεσμεύονται καί οι `κοινοί θνητοί` σάν και μένα από τόν οποιονδήποτε `κακό ανταγωνισμό`, ή καλύτερα δίνεται καί ένα επιπλέον κίνητρο στούς
`γνώστες` νά μάς δώσουν καί κάτι παραπάνω.
Επαναλαμβάνω αυτά πού είχα πεί καί πιό πάνω γιατί πιστεύω ότι άν είναι να προστεθεί κάτι τέτοιο πρέπει νά έχει καί τήν σημειολογική αντιστοιχία του, (γιά νά έχει νόημα σάν ενέργεια)
Διότι
1ον: τά μέλη μέ μεγάλη προσφορά ξεχωρίζουν έτσι κι αλλιώς, καί μία μικρή ενασχόληση στο forum, κάνει εύκολα αντιληπτό στόν καθένα το μέγεθος τής προσφοράς τους
2ον: τουλάχιστον από όσο καταλαβαίνω εγώ, αυτά τά μέλη με μεγάλη προσφορά, δέν επιζητούν καμμία επιβράβευση
3ον: η ηθική επιβράβευση γιά μένα θα λειτουργούσε σάν ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμάς τούς υπόλοιπους
καί 4ον: η αντικειμενική σύνδεση με τήν προσφορά πιστεύω ότι είναι απαραίτητη για να ξεχωρίζει περιπτώσεις όπου θά μπορούσε κάποιος πχ να μαζεύει "ευχαριστώ" στο TIMEOUT (λέμε τώρα),
αλλά εγώ για παράδειγμα απ`ότι βλέπω τώρα στόν πίνακα ελέγχου έχω τίς περισσότερες δημοσιεύσεις στο "περί ανέμων", πού όμως μού δίνουν 173 επιπλέον δημοσιεύσεις στο σύνολο τών 703,
πού έτσι κι αλλιώς δέν αντιστοιχούν στό επίπεδο τών γνώσεών καί τής προσφοράς μου (άν έχω καθόλου)
γιατί πιστεύω ότι άν υπήρχε αντικειμενική αξιολόγηση, θα έπρεπε να είμαι πολύ χαμηλότερα
Έτσι μήπως είναι καλύτερα να καταργηθεί τελείως ο αριθμός τών δημοσιεύσεων σάν χαρακτηριστικό τού κάθε μέλους
καί νά υπάρχει σύστημα αντικειμενικής αξιολόγησης πού να βασίζεται σε επίπεδο γνώσεων καί προσφοράς?
update:εγώ όπως καί τα παλιότερα μέλη ξέρουμε ότι ο αριθμός τών δημοσιεύσεων δέν εκφράζει οπωδήποτε γνώσεις καί προσφορά, οι νεοεισερχόμενοι όμως?
Φιλικά
Θανάσης Π.