Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2011, 19:59
έγραψε:Άρα συμπεραίνω ότι είτε δεν αρέσει το λειτουργικό, είτε δεν αρέσουμε εμείς.
Κοίτα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, π.χ (μια απο αυτές) πολλά άτομα πήραν την βοήθεια που θέλανε και την κάναν, καλώς ή κακώς (προφανώς το δεύτερο

έγραψε:Έχουμε δοκιμάσει διάφορες ενέργειες προώθησης(marketing, magazine, etc..), αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα δείχνουν(τουλάχιστον σε εμένα) μια τεράστια αποτυχία, γιατί όλα ανακυκλώνονται γύρω μας.
Σε σχέση με άλλες (LoCo) κοινότητες πιστεύω πως έχουμε προσελκύσει (αναλογικά) πολύ περισσότερο κόσμο και πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, με λίγο googling θα δεις πως είμαστε μπροστά από κοινότητες μεγάλων χωρών, τουλάχιστον αυτό είχα συμπεράνει με μια αναζήτηση που είχα κάνει όταν ήταν έγινε το LoCo Team ReApproval. Τη μόνη LoCo team που ζήλεψα ήταν η Ιταλική που απο τον ιστότοπο τους βλέπεις πως έχουν ρίξει ποιοτική δουλειά και πραγματικά σε προσελκύει.
Μπορεί αυτό που δεν κάναμε καλά να είναι ότι απλώς προωθούμε το Ubuntu ως προϊόν και όχι την ιδέα της κοινότητας και την συμμετοχή σε αυτήν. Ωστόσο αυτό είναι μια εικασία, δυστυχώ μέχρι στιγμής δεν ήμουν παρόν σε κάποια ενέργεια προώθησης του Ubuntu στον "πραγματικό κόσμο" οπότε δεν ξέρω πως γίνεται η προώθηση, τι λένε στον κόσμο κτλ.
Επί αυτού, για μένα δεν πρέπει να αναδεικνύουμε μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ubuntu και γενικά του ΕΛ/ΛΑΚ αλλά και την ιδέα της κοινότητας δηλ. την προσφορά στον διπλανό που δεν τον ξέρεις και ίσως να μην τον δεις ποτέ, αν δώσεις βοήθεια μέσω του φόρουμ.
Υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο θέμα "πως μπορώ να προσφέρω στην κοινότητα ;", αν όχι καιρός να το ξεκινήσουμε