Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2011, 20:48
prov83 έγραψε:Ψάχνοντας τα μέλη της κοινότητας και τις δημοσιεύσεις τους, έχω να παρατηρήσω πως κάτι δε πάει καλά με τους αριθμούς. Συμπερασματικά παραθέτω τα εξής στοιχεία:
3199 μέλη - 0 δημοσιεύσεις
0776 μέλη - 1 δημοσίευση
1909 μέλη - έως 9 δημοσιεύσεις
Σύνολο 5884 μελη με έλαχιστη έως καθόλου συμμετοχή. Δηλάδή το 80.37% των μελών του φόρουμ είναι ανενεργό.
Η αλήθεια τών αριθμών καί η ερμηνεία τους
νομίζω πώς τα ερωτήματα πού θέτεις πρέπει να έχουν απασχολήσει τά περισσότερα ενεργά μέλη αυτής τής κοινότητας
αλλά τί σημαίνει "ενεργό" μελος?
ποιά μέλη ανήκουν στήν κατηγορία?
Γιά μένα νά μερικά χαρακτητριστικά:
διάθεση, γνώσεις καί χρόνος
πόσα από τά εγγεγραμμένα μέλη τά έχουν?
πολλές φορές υπάρχει η διάθεση, αλλά όχι ο χρόνος καί οι γνώσεις
Πραγματικά πάντως θά είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ξέραμε
πόσα από τα εγγεγραμένα μέλη έχουν παραμείνει στο ubuntu,
πόσα πέρασαν σέ άλλη διανομή καί γιατί, καί πόσα επεστρεψαν αποκλειστικά στα windows
υπάρχει καί μία άλλη παράμετρος: κάποιοι πού χρησιμοποιούν ubuntu καί γιά οποιοδήποτε λόγο δέν έγιναν μέλη, παρόλο πού παρακολουθούν τα τής κοινότητας
όπως έχω αναφέρει καί αλλού εγώ προσωπικά γνωρίζω 3 τέτοιες περιπτώσεις
stavrosLinux έγραψε:Προτείνω να αποστέλλεται ένα ενημερωτικό mail σε όσους είναι αδρανείς για πέντε χρόνια και εφόσον δεν ανταποκριθούν να διαγράφονται οριστικά.
Άν είναι εφικτό κάτι τέτοιο ίσως ακόμα καί σε ετήσια ή εξαμηνιαία βάση, σίγουρα θα βοηθούσε στο να υπάρχει κάποια καλύτερη εικόνα τής σύνθεσης τής κοινότητας
c7p έγραψε:Μπορεί αυτό που δεν κάναμε καλά να είναι ότι απλώς προωθούμε το Ubuntu ως προϊόν και όχι την ιδέα της κοινότητας και την συμμετοχή σε αυτήν
εμένα προσωπικά η ιδέα τής κοινότητας ήταν αυτό πού με γοήτεψε από τήν αρχή, καθώς βρήκα βοήθεια καί λύσεις από ανθρώπους πού δέν γνώριζα καί δέν γνωρίζω προσωπικά, καί διέθεσαν τόν χρόνο καί τίς γνώσεις τους ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, κάτι πού δύσκολα το βρισκεις in the real world.
kzlazy έγραψε:(όλοι έχουμε κατά νου εξαφανισμένα μέλη που κάποτε άνοιγαν και δέκα θέματα τη μέρα).
κορεσμός? αλλαγή διανομής? προστριβές μέσα στήν κοινότητα?
Φιλικά
Θανάσης Π.