Δημοσιεύτηκε: 23 Φεβ 2011, 22:56
από Atlantios
Επειδή όπως έχω πει και στο θέμα "7000 τα μέλη του forum!" του kzlazy δεν είμαι ενεργό μέλος θα προσπαθήσω να δώσω μια εξήγηση στο παραπάνω.

Το μορφωτικό επίπεδο που υπάρχει στο forum κυρίως από αυτούς που γράφουν και δημιουργούν θέματα είναι πάρα πολύ υψηλό. Για τους περισσότερους εδώ μέσα μπορεί να θεωρείται αυτονόητο ότι κάποιος απλά διαβάζοντας τα θέματα μπορεί κιόλας να τα καταλάβει. Κάτι που σας το λέω εκ των προτέρων δεν συμβαίνει. Μπορεί και η κουτσή Μαρία να έχει σήμερα υπολογιστή όμως από γενικές και ειδικές γνώσεις πάσχει. Κάποια στιγμή διάβασα από έναν συντονιστή δεν θυμάμαι το nick του μια παρατήρηση που έκανε σε κάποιον που είχε γράψει κάτι ανορθόγραφα, να χρησιμοποιεί ορθογράφο. Καταλαβαίνετε ότι τέτοια σχόλια από μόνο τους λειτουργούν αποτρεπτικά για μεγάλη μερίδα ανθρώπων που θα ήθελαν να γράψουν κάτι άλλα φοβούνται την αρνητική κρητική.

Επειδή η δουλειά μου είναι τέτοια που καθημερινά συναναστρέφομαι με ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων και μορφωτικών επιπέδων έχω βρει τεχνικές επικοινωνίας μαζί τους. Βασικά ο "μη μορφωμένος" δεν σημαίνει ότι είναι βλάκας και δεν έχει άποψη και σωστή κρίση, απλά δεν μπορεί να την εκφράσει σωστά.

Δεν είναι περίεργο που τα περισσότερα σχόλια που υπάρχουν στο forum είναι με άρτιο και σωστό τρόπο γραμμένα; Που είναι αυτοί που δεν γράφουν και δεν εκφράζονται σωστά;

Τους χρειαζόμαστε;