Δημοσιεύτηκε: 24 Φεβ 2011, 21:26
από Γιώργος Φιωτάκης
Συμφωνώ απόλυτα.
Όπως έχει συζητηθεί και σε άλλο θέμα, νομίζω πως είναι λίγο άκυρο να ψάχνουμε το αν τα ενεργά μέλη είναι 1000, 7000 ή 100.000.
Πάντα θα υπάρχουν τα μέλη της μιας δημοσίευσης που απλώς είδαν φως και μπήκαν, πάντα θα υπάρχουν τα μέλη που πέρασαν σε άλλες διανομές είτε λόγω κορεσμού, είτε προστριβών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, πάντα θα υπάρχουν τα μέλη που ο αρχικός ενθουσιασμός θα χάνεται σιγά-σιγά και θα καταλήγουν να συνδέονται μια φορά το τρίμηνο κλπ...
Ακόμα και 100 μέλη να υπάρχουν ενεργά σε μια οποιαδήποτε χρονική στιγμή, είναι ένας τεράστιος αριθμός για τα ελληνικά δεδομένα.
Αυτό που κατά την ταπεινή μου άποψη έχει σημασία από 'δω και πέρα, είναι να σκεφτούμε πως μπορεί η κοινότητα να κεφαλαιοποιήσει αυτούς τους αριθμούς για να φτιάξει πραγματικές κοινότητες πανελλαδικά.
Αν και σε παγκόσμιο επίπεδο προφανώς το ubuntu έχει τους περισσότερους χρήστες, ταυτόχρονα έχει και τη μικρότερη εκπροσώπηση στις περισσότερες διοργανώσεις. Δεν είναι μόνο δικό μας το πρόβλημα αυτό, αλλά είναι άλλο πράγμα να μπεις σε ένα απρόσωπο φόρουμ, όσο φιλικό κι αν είναι αυτό κι άλλο να βρεθείς στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που σκέφτονται όπως κι εσύ.
Ίσως άλλαξε το «Ubuntu: Linux for human beings» και δεν το παρατήρησα, αλλά νομίζω πως αυτό είναι που έχει σημασία πάνω από όλα τα υπόλοιπα.